Wiekslag minioren boeken mooie resultaten

alblasserdam • De minioren van zwem- en poloclub Wiekslag hebben medailles behaald bij de laatste wedstrijd van het miniorencircuit, in sportcentrum Blokweer.

Bij de meisjes minioren 3 werden de medailles op de 100 vrij en 100 rug opgehaald door de snel zwemmende meisjes van Wiekslag. Dide Provily won beide afstanden, Robin Vermeulen won twee keer zilver en Evi Bol veroverde twee keer het brons. Dit deden ze ook nog eens met hele mooie persoonlijke records.

Yuni Huizer werd vierde op de 100 rug en vijfde op de 100 vrij. Esther ten Wolde zwom naar de zesde plaats op de 100 vrij en 100 rug. Amber Kroon tikte als achtste aan op de 100 rug en 100 vrij. Lucie Barendregt werd twaalfde op de 100 vrij.

Bij de meisjes minioren 4 zwom Suzanne Brunenberg naar het brons op de 100 rug en 100 vrij. Saskia Atkari zwom op deze afstanden twee keer naar plaats vijf en Yarah van der Aar werd zevende op de 100 vrij. Leonore Booiman won bij de minioren 5 brons op de 100 rug en zwom naar een vijfde plaats op de 200 wissel. Carlijn Roest zwom naar plaats 9 op de 200 wissel en plaats 10 op de 100 rug.

De jongens minioren 4 zwommen de 50 vlinder en 100 school. Kristian Hammerstein werd negende op de school en tiende op de vlinder. Tygo Zweep tikte als veertiende aan op de school en negende op de vlinder. Lukas Toes zwom op de school naar plaats twaalf en plaats zestien op de vlinder.

Jens Schout veroverde bij de minioren 5 zilver op de 100 school en 50 vlinder. Timo Huizer zwom bij de minioren 6 naar plaats zeven op de 100 school en plaats vier op de 200 wissel. Het persoonlijk record werd gezwommen door Esther ten Wolde. Zij verbeterde haar tijd op de 100 rug met ruim 16 seconden.

De eerstvolgende wedstrijd staat op 14 mei op het programma. In Den Haag vinden dan de sprint kampioenschappen op de lange baan plaats.