Hoofdpijn blijft uit bij verliezend De Zwerver

kinderdijk • Ondanks de 0-3 thuisnederlaag tegen subtopper GJS en het zich steeds scherper aftekenende degradatiegevaar verkeerde De Zwerver-trainer Jan Verveer na afloop van duel in goede stemming.

"Natuurlijk: je verliest en dat is balen, maar dit was geen nederlaag waar ik hoofdpijn aan overhoud, zoals de twee voorgaande verliespartijen. Mijn elftal knokte voor wat het waard was, er is niemand een verwijt te maken. GJS had simpelweg meer kwaliteit in huis"

Veel scoringskansen kreeg De Zwerver niet tegen de Dalemers. Nadat GJS op 0-1 was gekomen miste Jort van Meerkerk een kopkans. "Dat was zo'n momentje waarvan je hoopt dat wél wat oplevert", blikte Verveer terug. Bij de 0-2 na de pauze zag de Kinderdijkse trainer een discutabele hoofdrol voor de scheidsrechter. "Wij hadden recht op een inworp, maar Tommy Kant van GJS ontfermde zich over de bal en gooide hem snel naar een medespeler. Een paar seconden later lag de bal bij ons in het net. Ik had dit seizoen al een paar curieuze pechmomenten gezien, maar deze was nieuw voor me. 'Die kan er ook nog wel bij', dacht ik terwijl ik het tafereel gadesloeg..."

Na de 0-3 boog De Zwerver, waar tweede elftalspeler Dogan Budak uitstekende debuteerde als verdedigend middenvelder, deemoedig het hoofd en kabbelde de ongelijke strijd naar het einde. De Zwerver heeft nog drie duels om in ieder geval directe degradatie naar de derde klasse te ontlopen. Te beginnen met de burentwist met Alblasserdam. "We moeten punten pakken om ons in ieder geval te plaatsen voor de p/d wedstrijden. Daar is nu alles op gericht", aldus Verveer.