• Alblasserdam was niet opgewassen tegen Almkerk.
• Alblasserdam was niet opgewassen tegen Almkerk. Foto: Richard van Hoek

Buizert trots ondanks verlies

alblasserdam • Alblasserdam moest zaterdagmiddag buigen voor bijna-kampioen Almkerk. De damdorpers gingen met 2-5 ten onder.

"De beste ploeg van onze afdeling", zo prees Alblasserdam-trainer Bert Buizert de kersverse titelhouder. "We konden een tijdje aardig mee voetballen, maar na de 0-3 kort na rust was het over en sluiten."

Omschakeling

Alblasserdam speelde zeker niet onaardig tegen Almkerk, maar gaf de goals wel érg gemakkelijk weg. "Vier tegengoals kwamen voort uit omschakelmomenten", zag ook Buizert. "Dat is toch wel slordig. Na de 0-4 deed Umut Takac nog iets terug voor de thuisclub, waarna Almkerk de 1-5 binnen knalde. De slottreffer was van Alblasserdamse makelij en kwam van de voet van Sharamy Sandvliet.

Verheugen

Alblasserdam rest nog drie wedstrijden waarna Buizert en zijn mannen kunnen genieten van 'voetbalvrij'. "We gaan het seizoen zo goed mogelijk afronden", aldus de coach die tegen Almkerk twee keer geel kreeg na aanmerkingen op de leiding na een harde overtreding op zijn speler Inam Quiliev. Met de derby tegen De Zwerver komende zaterdag als een pot om je op te verheugen. "Daar gaan we met z'n alleen een mooie middag van maken in de slotfase van een voor ons toch mooi seizoen. We hebben even mogen reiken aan een hoge eindklassering en een periodetitel, maar in de wedstrijden tegen Meerkerk en Nivo Sparta grepen we net mis. Daarnaast hadden we op cruciale momenten pech met blessures. Jammer, maar ik ben desondanks dik tevreden."