• Marije Schaafsma, Marjolein Hartog en Philip Juch in de nieuwe praktijk.
• Marije Schaafsma, Marjolein Hartog en Philip Juch in de nieuwe praktijk. Foto: Marijke Verhoef

Dierenkliniek naar Kleyburgplein

nieuw-lekkerland • Burgemeester van der Borg opent op 30 april de nieuwe locatie van Dierenkliniek De Waard, aan het Kleyburgplein in Nieuw-Lekkerland.

"Het is een leuke plek, dichtbij de mensen", zegt dierenarts Philip Juch. Hij startte 24 jaar geleden met de dierenkliniek aan de Planetenlaan in Nieuw-Lekkerland. Met de verhuizing naar het Kleyburgplein slaat de kliniek een nieuwe weg in. "Deze locatie nodigt uit om ook een winkelfunctie toe te voegen. Wij merken dat onze klanten daar behoefte aan hebben. Er is zoveel te krijgen dat ze door de bomen het bos niet meer zien. Ze vragen ons dan vaak om advies over goede voeding, goede speeltjes of welke vitaminen en mineralen hun huisdier nodig heeft." De Waard geeft dat advies graag, maar gaat nu een stap verder. In de nieuwe vestiging gaat De Waard de producten ook zelf verkopen. De dierenkliniek heeft een assortiment samengesteld van kwalitatieve producten voor huisdieren. Van riemen tot vitamines en van voeding tot anti vlooienmiddel. Mede vanwege de winkelfunctie is gekozen voor een sfeervolle inrichting met natuurlijke elementen, waarbij rekening is gehouden met de behoeften van mens en dier. Zo hoeven hond en kat elkaar in de wachtkamer niet op de lip te zitten.

Naast de winkelfunctie blijft De Waard uiteraard ook de vertrouwde dierenkliniek. Het ervaren en enthousiaste team, bestaande uit Marije Schaafsma, Marjolein Hartog en Philip Juch, staat samen met de assistenten Jacolien, Puck, Suzanne en Evelijne klaar om alle huisdieren de best mogelijke zorg te bieden. Er is altijd een assistent aanwezig in de praktijk en tijdens de spreekuren is er ook een dierenarts present. Voor spoedgevallen kunnen mensen terecht in de hoofdvestiging in Alblasserdam. Daarnaast werkt De Waard nauw samen met andere dierenklinieken in de regio. Bijvoorbeeld wanneer er specialistische zorg nodig is op het gebied van ogen, orthopedie of oncologie.

In de nieuwe kliniek kunnen de dierenartsen ook kleine ingrepen doen, zoals een castratie of sterilisatie van kat of konijn. Daarnaast is alle kennis en kunde aanwezig om te focussen op diagnostiek. In de Alblasserdamse locatie kunnen de dierenartsen bijvoorbeeld alle voorkomende bloedonderzoeken uitvoeren evenals röntgenfoto's maken.

De dierenkliniek opent 30 april om 10:00 uur aan de Hellemanstraat 6 in Nieuw-Lekkerland. Openingstijden: maandag van 15:00-18:00 uur, dinsdag van 15:00-17:00 uur, woensdag 10:00-19:00 uur, donderdag 15:00-17:00 uur, vrijdag 15:00-18:00 uur en zaterdag 11:00-14:00 uur. Meer informatie: 078-6930055 of kijk op de website.

q www.dierenkliniekdewaard.nl