PKC wint eerste play-off van Koog Zaandijk

koog zaandijk • PKC heeft zaterdag de eerste Play Off wedstrijd gewonnen van Koog Zaandijk. Het werd 18-22 voor PKC.

De wedstrijd was fysiek en scheidsrechter Luttik en zijn assistent Kok hadden dan ook hun handen vol aan deze wedstrijd. Niet altijd werden de beslissingen begrepen zowel door spelers als publiek. PKC bleef echter het tradionele spelletje spelen, veel schieten en veel afvangen. Ook veel verdedigende druk, maar die was bij beide partijen aanwezig. PKC bleef echter aan de goede kant van de score, op de 2-1 na die even op het bord heeft gestaan. Vlak voor rust mocht Danny het veld betreden voor Olav. Bij een stand van 8-13 werd de kleedkamer opgezocht.

Na rust was het PKC dat als eerste scoorde en liep zelfs uit naar een voorsprong van 8 doelpunten. Nog een aantal malen werden Danny en Olav tactisch gewisseld.

Er gebeurde eigenlijk niets, maar ineens zat Suzanne op de grond. De achillespees bleek later en ze moest helaas het veld verlaten. Daphne kwam haar in eerste instantie vervangen, maar werd op haar beurt weer vervangen door Carmen. Halverwege de tweede helft kwam een lange doelpuntloze periode aan beide kanten. KZ kwam daar het beste uit en scoorde liefst viermaal op rij. De voorsprong bleef ruim intact voor PKC. De tijd was op dat moment al een poosje de vriend van de Papendrechters en zo werd uiteindelijk de eindstand van 18-22 bereikt. Het werd daarmee zaterdag een zeer belangrijke overwinning voor PKC. Niet alleen betekende het de eerste stap naar de finale, maar ook een mentale overwinning op KZ, dat de afgelopen week schermde met een geheim wapen. De andere play-off werd een prooi voor Blauw-Wit(A) dat in een zeer spannende wedstrijd tegen TOP/Quoratio aan het langste eind trok en de punten in Amsterdam hield.

Komende zaterdag om 14.00 uur begint PKC aan de tweede play-off wedstrijd en daarbij kan het finaleticket bemachtigd worden. De zaalkorfbalfinale wordt op zaterdag 16 april gespeeld in de Ziggo Dome in Amsterdam.