• Streefkerk knokte zich na rust langs Arkel (2-1).
• Streefkerk knokte zich na rust langs Arkel (2-1). Foto: Rick den Besten

Streefkerk lacht om commotie

streefkerk • Streefkerk draaide na rust een achterstand om en won met 2-1 van Arkel.

Die ommezwaai kwam bij de bezoekers hard aan, wat tot enige commotie leidde en scheidsrechter Sjors de Jong uit Heukelum ertoe bewoog tot een afkoelingsperiode van tien minuten.De felle reactie na de 2-1 was misschien begrijpelijk gezien de stand op de ranglijst, maar Arkel –dat na vijf minuten aan de leiding was gekomen door een achterwaartse kopbal van Robin Vogel- had er verstandiger aan gedaan om het hoofd koel te houden. Het begon al bij de gelijkmaker. Scheidsrechter De Jong, die de grensrechters aan beide kanten soms liet staan als zij voor buitenspel vlagden, liet doorspelen toen zijn hulp Hogendoorn de vlag in de lucht stak vanwege buitenspel voor Robert van Herk. Vervolgens kreeg Arkel-speler Niek Trappenburg de bal tegen zijn arm en ging de bal op de stip. Swen Slob tekende vervolgens namens Streefkerk de gelijkmaker aan. Bij de 2-1 raakten de gemoederen opnieuw verhit. Ook hier was volgens Arkel sprake van buitenspel. Scheidsrechter De Jong liet echter ook hier doorspelen waarna Lieuwen scoorde. Die klap kwam hard aan en onder andere Arkel-coach Ceton die het veld in kwam om verhaal te halen. Vervolgens haalde hij zijn spelers het veld af en leek Arkel niet meer door te willen. Na een afkoelingsperiode van tien minuten werd het duel toch maar weer hervat. Maarten van Gastelen had uiteraard maling aan alle commotie en was vooral blij met de driepunter, al had die zege wel veel voeten in de aarde. "Ik had nooit meer verwacht dat we nog zouden winnen. Gelukkig kwam het nog goed en deze punten zijn echt heerlijk."