• De Alblas zegevierde zaterdag over Drechtstreek. Foto: Richard van Hoek

Papendrechtse droom over periodetitel kan de ijskast in

De Alblas verder dan Drechtstreek

papendrecht • Er erg mee zitten kon trainer Miguel Munoz niet. "Misschien hadden we vandaag op basis van onze inzet een puntje verdiend, maar je moet ook gewoon reëel zijn: De Alblas heeft op dit moment een betere ploeg dan wij. Heukelum trouwens ook. Daar verloren we vorige week van."

Munoz kwam in de winterstop als hoofdtrainer naar Drechtstreek als opvolger van wijlen Bill Tukker. Op sportpark Oostpolder heeft hij een aardige selectie onder zijn hoede met daarin een aantal routiniers, wat zwakke schakels en een paar echte talenten. Met name Robin Bezemer is een voetballer met een mooie techniek en flink wat creativiteit. Ook Jerry Henzen speelde goed tegen De Alblas. Dat laatste deed ook de oudste speler van het veld - Martijn de Jong. De 38-jarige routinier werd echter in de rust om 'tactische redenen' gewisseld tegen Geraldo Alken. Daardoor ging Stefan Jonkman - tegen De Alblas begonnen als linksback- laatste man spelen en werd Ton Groffen linksback. Met deze omzettingen probeerde Munoz wat meer druk naar voren te creëren. Leuk bedacht, maar de meeste van zijn middenvelders en spitsen gaven niet thuis, waardoor De Allas zich gemakkelijk onder de halfbakken pressie kon uit voetballen."

Prima

De ploeg van trainer Michel de Raad maakte sowieso een prima indruk op Papendrechts grondgebied. Probleem is alleen dat het elftal uitstekende prestaties regelmatig pleegt af te wisselen met optredens die de supporters naar de paracetamol doen grijpen. Met andere woorden: van een constante, positieve lijn is bij de Oud-Alblassers al twee jaar geen sprake. Vergoelijkende opmerkingen dat het team nog jong is en daardoor grillig, mogen zo langzamerhand bij het grof vuil gezet worden. Ook de jonkies in het elftal van De Raad hebben inmiddels flink wat wedstrijden achter hun naam staan en moeten hun kwaliteiten nu over langere perioden kunnen etaleren. Het sterke optreden tegen Drechtstreek dient dus een vervolg te krijgen en doorgetrokken te worden tot en met de nacompetitie. Een consistent spelend De Alblas is namelijk een aanwinst voor de tweede klasse.

Vertrouwen

Tegen Drechtstreek voetbalde De Alblas vol vertrouwen. In de laatste linie vóór doelman Rene de Ruiter lieten de backs Stafan van Vliet en Walter Heijkoop een prima indruk achter en was Job van Vliet soeverein. Zijn 'centrumgenoot' Kevin Haverkamp speelde nog niet groots, maar toonde wel aan op de weg terug te zijn na een lange periode vol blessureleed. Op het middenveld is de rol van Kevin Dijk prominent De 30-jarige Alblasserdammer heeft niet alleen een prima inzicht, hij geldt ook als een balafpakker met een prima pass en een dito schot. En voorin heeft De Raad de beschikking over sluwe vos Chris Koremans en de vleugelflitsers Rafael de Vries en Alex Barnhoorn. Laurens Barnhoorn terug na een lange afwezigheid vanwege een kwetsuur- zat tegen Drechtstreek op de bank en viel het laatste kwartier in voor zijn broer.

De Alblas kwam in de 17e minuut op een 0-1 voorsprong door Alex Barnhoorn die snoeihard inschoot na een hoekschop. Vervolgens kregen de gasten via Stefan Bakkeren Chris Koremans riante kansen om de voorsprong te vergroten. Namens Drechtstreek was de ijverige Peter van de Merwe dicht bij een treffer. In de 62e minuut vergrootte Chris Koremans de score naar 0-2 door vanaf de strafschopstip met een majestueuze 'Panenka-strafschop' toe te slaan. Nauwelijks een minuut later was de stand alweer 1-2 door Van der Merwe die raak schoot uit een lage voorzet van Jerry Henzen. Na die goal regende het kansen voor beide teams en steeg de amusementswaarde van het duel tot grote hoogten Zelfs nadat invaller Remco van der Giessen De Alblas in de 85e minuut met een prachtschot naar 1-3 had geknald, was de wedstrijd nog niet gespeeld. In blessuretijd benutte Ton Groffen namens Drechtstreek een penalty waarna de thuisploeg een stormloop ontwikkelde op het doel van René de Ruiter. Daarbij scoorde zelfs diens collega-doelman Marvin Otte. De fraaie koptreffer werd evenwel door scheidsrechter Koster afgekeurd vanwege buitenspel.