Lekkerland doet goede zaken met winst op VVGZ

zwijndrecht • Dankzij een mooie kopgoal van Andy van Vugt boekte Nieuw-Lekkerland een 'gouden' 0-1 uitoverwinning op VVGZ.

De uitslag won nog meer aan waarde nadat bekend was geworden dat Bruse Boys de punten via een 1-1 remise had gedeeld met Pelikaan. Daardoor vergrootte nummer 10 Nieuw-Lekkerland zijn voorsprong op de als elfde genoteerde Zeeuwen tot vijf punten. Prettig voor trainer Ronald Hulsbosch en zijn mannen is ook dat de afstand tot de veilige middenmoot overbrugbaar is. Ter illustratie: de Lekkerlanders staan momenteel slechts vier punten achter op nummer vier Oude Maas en zijn nog één punt verwijderd van nummer 9 Zuidland.

Hulsbosch had niet alleen zijn opstelling ten opzichte van de vorige wedstrijd tegen Rijsoord gewijzigd, hij liet zijn mannen ook in een ander systeem spelen. Vanwege de schorsing van spits Jeroen Wolf (hij ontving vorige week een rode kaart tegen Rijsoord) en het vanwege familieomstandigheden ontbrekende Sjoerd Slob werd Aron de Keyzer tegen zijn oude club voorin geposteerd. Achter hem stond een versterkt middenveld ter ondersteuning. De tactiek werkte niet echt, omdat VVGZ dankbaar gebruik maakte van de ruimte op de flanken en zijn backs met genoegen naar voren stuurde om daar gevaar te stichten. Na rust kwam Hulsbosch terug op zijn keuze en ging hij 'als vanouds' met drie spitsen spelen. Vooral Tevyn Biekman maakte indruk met zijn invalbeurt en leverde de één na de andere gave voorzet af. Uit één daarvan scoorde Andy van Vugt (terug na een schorsing) de verdiende 0-1.