• De nieuwe rollover wasstraat is ook geschikt voor bussen.
• De nieuwe rollover wasstraat is ook geschikt voor bussen. Foto: Anne Marie Hoekstra

Nieuwe wasstraat bij Sop Autowas

alblasserdam • Eigenaren van bedrijfswagens kunnen sinds kort bij Sop Autowas in Alblasserdam terecht voor het laten wassen van hun voertuig. Het bedrijf beschikt over een nieuwe rollover wasstraat: Sop XL.

Sop Autowas, gevestigd aan de Edisonweg, had al een ruim zestig meter lange volautomatische wasstraat. Deze was echter te laag voor busjes.

Eigenaar Jerry Maasbach: "Onze nieuwe wasstraat is geschikt voor bedrijfswagens tot 2.80 meter, inclusief imperial. Een camera of zwaailicht op het dak is ook geen probleem. Daarnaast is deze wasstraat groot genoeg voor pick-up jeeps."

Zelf uitstappen

Ook voor mensen die de volautomatische wasstraat griezelig vinden, is de uitbreiding van Sop Autowas een uitkomst.

Maasbach: "Een bijkomstigheid is dat mensen hun auto op de handrem kunnen zetten en zelf kunnen uitstappen. De nieuwe wasstraat werkt het zelfde als die bij een benzinepomp. In de volautomatische wasstraat is dat anders: daar blijft de klant in de auto zitten en moet hij tijdens de wasbeurt niet op de rem trappen en geen gas geven. Een ketting trekt de auto erdoorheen. Sommige mensen vinden dat eng, vooral als ze de borstels op zich af zien komen of de hogedrukspuit op zich gericht zien. "

Stofzuigslang

Speciaal voor bedrijfswagens heeft Maasbach een langere stofzuigslang aangeschaft. "Busjes passen niet op het stofzuigplein. Voor een stofzuigbeurt kunnen eigenaren van bedrijfswagens nu zonder te draaien of steken hun auto parkeren en met de nieuwe slang bij hun auto komen."

Ter gelegenheid van de uitbreiding is er bij Sop Autowas een actie die loopt tot eind april. Een autowasbeurt kost nu 10 euro in plaats van 18. Dit is inclusief btw. Er zijn ook wasboxen waar mensen zelf hun auto, trailer, camper of hoge voertuig kunnen wassen.

Openingstijden

Sop XL heeft dezelfde openingstijden als de andere wasstraat. Voor meer informatie:

q www.sopautowas.nl