'Adempauze' voor mantelzorgers

alblasserdam/papendrecht • Zowel in Alblasserdam als Papendrecht worden binnenkort mantelzorgbijeenkomsten gehouden waarbij met name de respijtzorg centraal staat. In Alblasserdam gebeurt dat op woensdag 13 april en in Papendrecht op woensdag 20 april.

Om overbelasting bij mantelzorgers te voorkomen is Stichting Welzijn Alblasserdam in samenwerking met MEE Drechtsteden begonnen met het werven van vrijwilligers voor het samenstellen van een team respijtzorg. Dit team wil rust bieden aan mantelzorgers. Tijdens deze morgen willen de organisatoren een aantal nieuwe vrijwilligers kennis laten maken met de mantelzorgers. Zij zijn bereid om tijdelijk een adempauze te bieden, bijvoorbeeld om eens even rustig een boodschap te doen of met een kennis koffie te gaan drinken. De bijeenkomst op woensdag 13 april wordt gehouden in Zorgcentrum De Alblashof, Alblashof 1a te Alblasserdam en duurt van 10.00 tot 12.00 uur. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig.

De bijeenkomst in Papendrecht, op woensdag 20 april, wordt gehouden in Sportcentrum Papendrecht aan de Burgemeester Keijzerweg 110 en duurt van 19.30 tot 21.30 uur. Er zullen een aantal verschillende vormen van respijtzorg toegelicht worden en er zal iets verteld worden over hoe de indicatie verloopt. Patrick Konings, oprichter van Stichting Maison-Patrick, zal iets vertellen over welke vormen van respijtzorg zij kunnen aanbieden.

Richard Kuipers zal vertellen wat een mantelzorg makelaar is en wat deze kan betekenen. De mantelzorgmakelaar biedt namelijk professionele ondersteuning aan mantelzorgers door regeltaken, die vaak bij een mantelzorgtaak komen kijken, over te nemen. Toegang is gratis. Voor aanmelden of meer informatie: 078-6154741 of mantelzorg@bwi-papendrecht.nl.