• Inspire2liveChoir tijdens een concert in de basiliek van Oudenbosch.
• Inspire2liveChoir tijdens een concert in de basiliek van Oudenbosch.

Inspire2liveChoir geeft jubileumconcert met nieuwe Inspire4Hope-Orchestra

Het succes van zingen tegen kanker

papendrecht • Natuurlijk, ze houden van zingen. Maar wat de bijna 170 koorleden van Inspire2liveChoir bindt, is hun missie: geld inzamelen voor kankerbestrijding. Dat doen ze al vijf jaar met succes. Zaterdag 16 april vieren ze het eerste lustrum.

Bijzonder aan het jubileumconcert is de muzikale begeleiding van het nieuwe Inspire4Hope-Orchestra, onder leiding van Adriaan Bruinink. Het orkest is gevormd door leden van de Harderwijkse harmonie, met wie het koor begin 2016 voor het eerst samenwerkte tijdens het nieuwjaarsconcert in Dolfinarium Harderwijk. "Het was heel gaaf om met een orkest te zingen", kijkt Peter terug. "Het was voor ons meteen duidelijk dat dit wel een blijverdje mocht worden." Hij is verheugd dat een aantal harmonieleden nu samen het Inspire4Hope-Orchestra vormt. Het orkest zal bij sommige concerten van Inspire2Live meespelen.

Tijdens het jubileumconcert begeleidt het orkest het koor bij de nummers Glory Glory Hallelujah, Land Of Hope And Glory, The Phantom Of The Opera en Conquest Of Paradise. Inspire2Live zingt tevens onder andere het nummer waarmee het koor vijf jaar geleden begon: Zing, Vecht, Huil, Bid, Lach, Werk en Bewonder van Ramses Shaffy. Ook Tears In Heaven en Hallelujah staan op het programma. Uiteraard zit Jan Vayne weer achter de vleugel en André de Jager bespeelt het orgel. Verder zijn er solo's van sopraan Annelies Schep en muziek van trompettisten Arjan en Edith Post en slagwerker Jaap Klootwijk. De Burgemeester C.J.M. de Bruin zal de avond openen en sluiten.

Het Inspire2liveChoir is in april 2011 opgericht door dirigent Peter Overduin uit Alblasserdam. Het koor past qua repertoire niet in een hokje, al heeft populaire muziek de overhand. Het koor zingt uitsluitend voor kankerbestrijding. "Dit doel is allesbepalend voor de leden. Voor sommigen is het zelfs de reden dat ze zijn gaan zingen, ze willen iets doen tegen die ziekte. Want iedereen heeft het wel van dichtbij meegemaakt." Het koor zamelt geld in met de concerten, maar er is ook een createam dat spullen verkoopt en een fietsteam. Het team deed twee keer mee met Alpe d'HuZes, waar het koor ook onvergetelijke optredens gaf. Tegenwoordig is de beklimming van de Mont Ventoux vaste prik. Inmiddels heeft Inspire2liveChoir al financiële steun kunnen geven voor de scan van Bianca, het Sophia-kinderziekenhuis, het Erasmus MC en stichting Pink Ribbon. Dit jaar staat KiKa centraal.

Het jubileumconcert op zaterdag 16 april start om 19:30 uur in de Bethlehemkerk, v/d Palmstraat 1 te Papendrecht. Entree: 12,50 euro, kinderen t/m 12 jaar betalen 5,00 euro. Reserveren: karinoverduin@hotmail.com of 06-40090921.

q inspire2livemusic.nl