• Rinus Nijman van RN Project deelt tijdens zijn 25-jarig jubileum 25 keer 250 euro uit.
• Rinus Nijman van RN Project deelt tijdens zijn 25-jarig jubileum 25 keer 250 euro uit. Foto: Leendert Kamsteeg

RN Project deelt uit tijdens jubileum

alblasserdam • RN Project uit Alblasserdam bestaat dit jaar 25 jaar. Directeur Rinus Nijman (60) wil iets bijzonders doen met deze mijlpaal en dus heeft hij besloten om 25 keer 250 euro weg te geven. "Zo maar, geheel belangeloos."

In 1991 begon Nijman op 9,15 vierkante meter met zijn eigen bedrijf, gespecialiseerd in projectstoffering. Eerdere jubilea liet hij allemaal aan zich voorbij gaan, maar het 25-jarige bedrijfsbestaan wilde hij dit jaar echter niet onvermeld laten. "Ik wilde wat doen ten behoeve van de gemeenschap", begint Nijman.

"En dan het liefst in de richting van het verenigingsleven. In het kader van het 25-jarig jubileum leek het me daarom leuk om 25 maal een cheque van 250 euro weg te geven. Een idee dat zomaar in me opkwam. "

Met 'zomaar' doelt Nijman op de vijf minuten die vooraf gingen aan een telefoontje met nieuwsblad Klaroen. "Want wil de actie enige zin hebben, dan moeten verenigingen wel weten dat zij kunnen meedoen." Dat hij uitgerekend kiest voor het verenigingsleven, komt niet geheel uit de lucht vallen. Jarenlang al is Nijman sponsor bij verschillende voetbalclubs uit de regio. "Ik hou van het verenigingsleven en heb sponsorcontracten gehad bij Nieuw-Lekkerland, De Zwerver, Be Ready, en zelfs een periode bij Dordrecht '90. Bij Be Ready tekende ik zelfs een contract dat me voor tien jaar verbond aan het tweede elftal."

Liefdadigheid

Het belangrijkste bij het afsluiten van een sponsorcontract: beloof Nijman niets. "Dat is de belangrijkste les die ik eruit heb getrokken. Spontaniteit staat bij mij hoger in het vaandel, als mensen me dan toch willen bedanken." Nijman ziet zijn actie als een stukje liefdadigheid. Aan deelname zijn weinig voorwaarden verbonden. "Elke vereniging die zich inschrijft, krijgt een nummer toegewezen en uiteindelijk worden er nummers getrokken. Sport- dans- vis- en modelbouwverenigingen kunnen zich aanmelden, net als iedere andere vereniging met een algemeen belang. Maar het is niet de bedoeling dat een vereniging van huiseigenaren zich komt aanmelden", zegt hij.

Aanmelden

"In welke sector de anderen zitten, maakt niet uit. Wel moeten zij geregistreerd staan en minimaal tien leden hebben. Tot 15 mei kunnen verenigingen zich aanmelden via info@rnproject.nl en het enige wat dan nog nodig is, is het doorgeven van hun contactgegevens. Ook moet de vereniging gevestigd zijn in Alblasserdam, Papendrecht, Oud-Alblas, Nieuw-Lekkerland, Streefkerk of Kinderdijk. De uitreiking vindt op 3 juni plaats en hoop ik de verenigingen een duwtje in de rug te kunnen geven", besluit hij.