Streefkerk speelt als kip zonder kop

streefkerk • – Bijna twee uur later dan gepland trapten Streefkerk en Ameide dan toch af. De gasten wonnen met 1-3.

Scheidsrechter Vreeswijk stond vast in een file op rijksweg A27 en zijn opgetrommelde vervanger Michel van de Luitgaarden moest van een ander voetbalveld worden geplukt. Maar het wachten werd beloond. De supporters zagen uiteindelijk een best wel vermakelijke wedstrijd. Met vier doelpunten, twee rode kaarten en een gemiste strafschop. "Een dure middag", stamelde Streefkerk-trainer Maarten van Gastelen na afloop. "We hebben de wedstrijd weggeven. Enorme verdedigingsfouten en domme overtredingen, waardoor we uiteindelijk met negen man eindigden. Volgende week tegen Arkel mis ik Lennert de Vries, Amel de Jong en Christiaan de Jong door schorsingen."

Van Gastelen moet kort na het beginsignaal de bui al hebben zien hangen. Zijn ervaren aanvoerder Christiaan de Jong pakte na vijf minuten spelen zijn eerste gele kaart na een niet al te slimme overtreding op Robin Tamming. Niet veel later blunderde keeper Bouke de Jong en kon Jules de Gans simpel binnenkoppen; 0-1. Streefkerk liep als een kip zonder kop rond en beging de ene na de andere overtreding. Met Christiaan de Jong in een negatieve hoofdrol.Een paar minuten voor rust ontving hij een tweede gele kaart. Vrijwel direct na rust zorgde Martijn van der Zijden voor 0-2. Invaller Tom de Kruijk schoot het duel daarna definitief in het slot: 0-3. De wedstrijd was gespeeld, tenminste zo leek het. Lennert de Vries profiteerde van een sporadisch onoplettendheid in de achterhoede van Ameide en scoorde de Streefkerkse eretreffer. Want daar bleef het bij. Jaro Liewen miste vanaf elf meter de kans op de aansluitingstreffer.