• Nieuw-Lekkerland speelde zaterdag verdienstelijk gelijk.
• Nieuw-Lekkerland speelde zaterdag verdienstelijk gelijk. Foto: Richard van Hoek

Nieuw-Lekkerland verdient alle respect

rijsoord • Moest Nieuw-Lekkerland nu wél of juist niet blij zijn met het punt dat het zaterdag overhield van de uitwedstrijd met subtopper Rijsoord?

"Mijn antwoord is 'ja' als je alleen naar de slotfase kijkt waarin we met tien man een 1-0 achterstand goedmaakten", oordeelde trainer Ronald Hulsbosch. "Eerder in de wedstrijd echter misten we bij de stand 0-0 twee honderd procent kansen om onszelf naar een driepunter te spelen. Daar deden we onszelf echt te kort."

Hulsbosch doelde op situaties in de 47e en 55e minuut toen respectievelijk Raymon Slagboom en Sjoerd Slob volkomen faalden in de afwerking. Slagboom kwam na een slim breedtepassje vrij voor het doel te staan, maar mikte van korte afstand op het aluminium. Slob maakte het nog bonter. Staande op één meter van de doellijn kreeg hij de bal niet tussen de palen. Veel gemakkelijker scoringskansen kun je niet krijgen, wisten alle betrokkenen….

De missers pakten extra pijnlijk uit toen Mike van Gool uit één van de schaarse kansen voor Rijsoord wél raak prikte. De ervaren spits liep in de 70e minuut even weg uit de dekking bij André de Vos en kopte de bal uit een lange voorzet tegendraads langs Nieuw-Lekkerland keeper Edward de Groot: 1-0. Nieuw-Lekkerland ging na deze tegenvaller onverdroten door met waar men al driekwart wedstrijd mee bezig was: keihard werken. Zelfs nadat toen Jeroen Wolf in de 80e minuut met twee gele ('praat')kaarten (dus rood) door scheidsrechter Van der Rest van het veld was gestuurd bleef de Hulsbosch-brigade geloven in een goed resultaat Een erg makkelijk gegeven strafschop in de 83e minuut – Ruud Ouweneel zou onreglementair tegen het gras zijn gewerkt- leverde de gasten via Ard Hartman de dikverdiende 1-1 eindstand op. "Uiteindelijk ben ik toch wel opgelucht dat we nog gelijk maakten", vond de uitblinkende centrale verdediger. "Voor hetzelfde geld sta je met lege handen. Dat zou niet teerecht zijn geweest, omdat we grote delen van de wedstrijd sterker waren dan Rijsoord."

Dat laatste mocht gerust 'wonderbaarlijk' worden genoemd. Nieuw-Lekkerland immers verscheen namelijk uitermate gemankeerd aan de aftrap en had zelfs Jos Stout op de bank zitten bij gebrek aan geschikte wisselspelers. Hulsbosch miste tegen Rijsoord ondermeer de geschorste voetballers Gertjan Stout en Andy van Vugt en kon tevens geen beroep doen op Tevyn Biekman en Terry van der Waal (vakantietripje met Pasen). Aron de Keyzer haakte kort voor het duel af met maagklachten. "Achterin stond ik met drie andere medespelers dan normaal", grijnsde Ard Hartman. "André de Vos, Martijn Groen en Niels Brekelmans verdienen alle drie een groot compliment. Ik vond ze het uitstekend doen."