• De hoofdrolspelers tijdens de opening.
• De hoofdrolspelers tijdens de opening. Foto: Linda Huijgen

Facelift van het Wapen

alblasserdam • Burgemeester Jaap Paans heeft vorige week dinsdagavond het nieuwe grand-café in Het Wapen van Alblasserdam geopend.

In de afgelopen maand werden het eetcafé en restaurant van de horecagelegenheid op de Dam omgebouwd tot grand-café. Daar ging anderhalf jaar aan voorbereiding aan vooraf.

De belangrijkste verandering is dat het café en restaurant meer op elkaar zijn aangesloten. Verder is in het restaurantgedeelte een loungeruimte en kleine bar gemaakt. Op termijn worden ook andere gedeelten van 'Het Wapen' opgeknapt.

De grondige facelift is uitgevoerd in de aanloop naar de honderdste verjaardag van het Wapen van Alblasserdam.

Oud en vertrouwd

In 2017 bereikt het familiebedrijf, waar meerdere generaties Van Krimpen de scepter zwaaiden, de respectabele leeftijd van honderd jaar.

Een goede aanleiding om de plannen voor een opfrisbeurt die al langer op de plank lagen in de aanloop naar dit eeuwfeest te verwezenlijken. "We zijn zo'n anderhalf jaar bezig geweest met de voorbereidingen. Het belangrijkste was dat we het oude en vertrouwde wilden behouden, maar het tegelijkertijd in een nieuw jasje wilden gieten. Onze gasten voelen zich hier thuis en dat zal na de verbouwing niet anders zijn."

Grootste verandering

De meest in het oog springende verandering is dat het eetcafé en het restaurant in het Wapen van Alblasserdam op elkaar aan worden gesloten. "We hebben het gevoel willen wegnemen alsof er twee verschillende ruimtes zijn", licht John toe.

Thuisgevoel

Vader, moeder en zoon Van Krimpen benadrukken dat ondanks de vernieuwingen het thuisgevoel van het Wapen in stand blijft.

Op de foto staan van links naar rechts Jan van Krimpen, Jaap Paans, Roelien van Krimpen, John van Krimpen en Oksana. De foto is genomen tijdens de opening van de vernieuwde horecagelegenheid.

q www.wapenvanalblasserdam.nl