Jelle Amersfoort en zijn band geven 17 april een kinderpopconcert in Theater De Willem.
Jelle Amersfoort en zijn band geven 17 april een kinderpopconcert in Theater De Willem. Foto: Nienhuis

woensdag 23 maart

Passiestonden Sionskerk
19:30-20:00, Papendrecht, Sionskerk, Rubensstraat 35. Passiestonden rond het thema 'Wij hebben een grote Hogepriester'. De bijeenkomsten zijn meditatief met muziek en gedichten. Ook op 24 maart.

Stille Week
19:30, Nieuw-Lekkerland. Bijeenkomsten rond de Stille Week. 23 maart in de Dorpskerk aan de Lekdijk, 24 maart in de Maranathakerk.

Stille Week Elimkerk
19:30-20:00, Papendrecht, Elimkerk, P.C. Hooftlaan. De Elimkerk houdt korte bijeenkomsten met tijd voor stilte en gebied, een korte meditatie, zingen en luisteren naar muziek. Thema Wie is Jezus? Ook op 24, 25 en 26 maart. Info: www.elimkerk.nl.

Filmavond
20:00, Papendrecht, evangelische gemeente De Schuilplaats, Schooldwarsstraat 50. De film Do You Believe wordt vertoond. Een film die je meeneemt en ook jou de vraag stelt: 'geloof jij?' Info: http://schuilplaatspapendrecht.nl.

MarcusPassie
20:15, Alblasserdam, Havenkerk, Ieplaan 9. Zes Alblasserdamse kerken werken samen voor deze uitvoering van de MarcusPassie van John Kuiper en Peter Sneep. Entree: gratis.

donderdag 24 maart

Lankmoed
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Onvergetelijk is de tweede cabaretvoorstelling van Lankmoed: de Belgische jongens Jan Geubbelmans en Peter van Ewijk. Zij wonnen in 2011 de Publieksprijs van Cameretten. Lankmoed gaat onbevreesd voor inhoud en originaliteit. Ze vertellen over het nieuwe vaderschap van Jan, over zijn geluk en twijfels als hij zijn dochter 's avonds naar bed breng en over Peter en hoe de nacht soms onverbiddelijk vroeg een leven komt vertroebelen. Een mooie mix van muziek, mimiek en poëzie. Entree: 16 euro. Info: www.theaterdewillem.nl.

zaterdag 26 maart

Paasbrunch op Westpolder
9:00-13:30, Papendrecht, winkelcentrum Westpolder. De Sionskerk en de winkeliersvereniging van Westpolder houden de jaarlijkse paasbrunch. Iedereen is welkom om aan te schuiven. Voor kinderen is er een knutselhoek. Arjan Sterkenburg, een van de organisatoren uit de Sionskerk: "Onze kerk staat in deze wijk en op deze manier willen we laten zien wie we zijn. We willen geen statisch gebouw in de wijk zijn, maar juist het contact met de wijkbewoners aangaan. Bovendien is Pasen een belangrijk christelijk feest, dat we graag met anderen vieren."

Paaswake voor kinderen
19:00, Papendrecht, De Morgenster, Muilwijckstraat 1. Paaswake voor basisscholieren op Stille Zaterdag, met ds. Annette Driebergen. Via woorden, liederen en beelden staan de kinderen stil bij het verhaal van Jezus. De bijbel vertelt: elke keer wordt het toch weer licht. Heel langzaam wordt dat in de viering zichtbaar.

Passie-Paasconcert Omnia Cum Deo
20:15, Nieuw-Lekkerland, Maranathakerk, Mattenbies 1. Christelijk gemengd koor Omnia Cum Deo houdt een Passie-Paasconcert. Centraal staat het passie- en paasoratorium 'Van Liefde Ongekend' van Johan Bredewout. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de koorleden, via 0184-681360 of 0184-681908. De kaarten kosten in de voorverkoop 10 euro, op de avond zelf 12.50 euro (tot en met 16 jaar gratis). Deuren open 19.45 uur uur.

FrankandtheClub
20:30, Dordrecht, Popcentrale. De Papendrechtse band FrankandtheClub speelt rock, soul, funk en bluesy covers uit vooral de jaren zeventig. Dit doet de band met veel overtuiging en passie, en sinds kort met de nieuwe drummer Ruud Lommerse. Als support-act en special guest opent singer/songwriter Door Visser de avond met een eigen set luisterliedjes. Door zingt ook een aantal songs mee met FrankandtheClub. Entree: 5 euro. De band staat 9 april in de foyer van De Willem. Info: www.facebook.com/frankandtheclub, www.frankandtheclub.nl en www.doorvisser.com.

Disco classics, soul en funk in De Klok
21:30, Kinderdijk, De Klok. De discoclassics, soul en funk coverband &JOY en dj Bilder Dussen verzorgen een Boogie Night in partycentrum De Klok/Club Gaga in Kinderdijk. &JOY heeft een veelzijdig repertoire met de beste discoclassics-, funk- en soulcovers.Kaarten zijn verkrijgbaar bij De Klok, Primera Alblasserdam en Nieuw-Lekkerland, Escada en via www.enjoytheband.nl. De entree is 7,50 euro.

zondag 27 maart

Hillsong paaspraise Jozua
20:00, Alblasserdam, Ampèrestraat 4. Evangelische gemeente Jozua viert pasen met een Hillsong praiseavond. Deze Engelstalige liederen zijn afkomstig van de Hillsong church in Australië. Het team van Hillsong heeft sinds 1992 al honderden liederen uitgegeven, zoals het bekende 'Power of Your Love' en 'Mighty to Save'. Circa 25 enthousiaste vocalisten zullen samen met een begeleidende band een ongeveer 100 minuten durend programma brengen met samenzangliederen. Daarnaast verzorgt de voorganger van Jozua, dhr. Gerrit Mes een korte overdenking. Entree: gratis, collecte. Info: www.jozua-ega.nl

maandag 28 maart

Veluwezoom wandeltocht in Brummen
Wandelsportvereniging Kinderdijk wandelt door de bosrijke omgeving van Brummen. Er zijn afstanden van 5, 10, 15 en 20 kilometer, allen over landgoederen en privé terreinen. Er zijn nog plaatsenvrij in de bus, er zijn opstapplaatsen in Alblasserdam en Sliedrecht. Meer info of aanmelden: 0184-684375 of 06-14145885. Info over de vereniging: www.wsvkinderdijk.nl.

woensdag 30 maart

Spelmiddag in Strevenaer
14:00, Streefkerk, De Strevenaer. Spelmiddag voor senioren. In verband met het Oekraïne-referendum is er 6 april gaan spelmiddag.

donderdag 31 maart

Cursus Minder piekeren
16:00-18:00, Dordrecht. Indigo Zuid-Holland Zuid start, in opdracht van de Dienst Gezondheid & Jeugd, met de cursus Minder piekeren. Piekeren kan psychische klachten, zoals angst, somberheid en stress, veroorzkaen. De cursus bestaat uit vier wekelijkse bijeenkomsten en pakt piekeren aan. Deelname kost 25 euro. Aanmelden: secretariaat Indigo Zuid-Holland Zuid (088-4050607 of secretariaat@indigozhz.nl).

vrijdag 1 april

Sjaak Bral
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. De voorstelling van Sjaak Bral, is een 'cabadrama en theaterthriller' in één met de titel De moord op Blonde Dolly. Een onopgeloste moord blijft altijd leven. Zo ook de moord op de Haagse prostituee Blonde Dolly, ruim 50 jaar geleden. Tot op de dag van vandaag circuleren wilde verhalen. Sjaak Bral maakt er een voorstelling over. Feit is dat hooggeplaatste Haagse politici (zoals een van de oprichters van de VVD) van haar diensten gebruik maakten. Bovendien bleek Blonde Dolly na haar dood, slechts 32 jaar oud, extreem gefortuneerd te zijn. Ze bezat miljoenen. Hoe kwam zij aan zulke grote hoeveelheden geld en waarom werd het onderzoek naar haar moord door de hoofdcommissaris eigenhandig in de doofpot gestopt? Een razendknappe historische en humoristische vertelling verteld door de meesterverteller, een theaterthriller met een zeer verrassende ontknoping! Entree: 18 euro. Info: www.theaterdewillem.nl.

zaterdag 2 april

Landelijke Modelspoor Dagen
10:00-16:00, Dordrecht, ModelSpoorGroep Drechtsteden, Merwedestraat 275. Op 3 april van 11:00-16:00 uur. Info: www.msgdrechtsteden.nl