• De Zwerver verloor zaterdag met 2-0 van Hardinxveld.
• De Zwerver verloor zaterdag met 2-0 van Hardinxveld. Foto: Rick den Besten

Kinderdijkers dieper in de zorgen door 2-0 nederlaag

De Zwerver nekt zichzelf voor rust

hardinxveld-giessendam • De kans dat je Jan Verveer in staat van woede tegenkomt, is vrij klein, maar zaterdag tegen half vijf kwam bij de trainer van De Zwerver de stoom uit de oren.

"Ik kan niet bevatten hoe je zo'm gigantisch slechte eerste helft kunt spelen, en daarna wél strijdlust toont", moest Verveer van het hart.

Boos worden

"Ja, daar kan ik boos om worden en dat ben ik nu dus ook. Verliezen kan altijd, maar het weggegeven zoals wij dat hebben gedaan, vind ik echt verschrikkelijk. Ik heb er gewoon pijn van in mijn kop."

Dat moet voor meer betrokkenen hebben gegolden. Wat de in serieuze degradatiezorgen verkerende Kinderdijkers in de eerste helft lieten zien in het uiterst belangrijke duel tegen mede-afstijgkandidaat Hardinxveld lieten zien was ver onder de maat. De meeste spelers deden maar wat en lieten zich in vrijwel elk persoonlijk duel aftroeven door hun felle tegenstanders.

Twee fouten

Twee persoonlijke fouten deden de rest. In de zesde minuut stompte doelman Jordi Lingen een betrekkelijk simpele voorzet voor de voeten van de Hardinxveldse middenvelder Lex de Gier die vervolgens droog binnenschoof: 1-0. In de 20e minuut vergat Niels Verloop Hardinxvelder Rick Lodder op te vangen na een dieptepass van Christiaan Verschoor. Lodder kreeg alle vrijheid om uit te halen: 2-0.

Zachtaardig

De tegengoals hadden geen enkele invloed op het spel van De Zwerver. Men bleef in balverlies grossieren, toonde zich zachtaardig voor de opponent en verscheen geen enkele keer dreigend voor het doel van Sjoerd de Groot. Spits Stuart Cruden deed aandoenlijk zijn best om er nog iets van te maken, maar kreeg geen enkele steun van zijn collega-aanvallers Jelle Smidt en Raymond Visser.

Omdat ook Jort van Meerkerk niet thuis gaf, Niels Verloop een matig optreden ten beste gaf en Tom van der Linden en Robert Kuipers vanaf de tribune - want geschorst- moesten toekijken, kreeg het publiek de indruk dat de Kinderdijkers wel tien uur achtereen zouden kunnen voetballen zonder ook maar één scoringskans te creeren.

Enthousiasme

In de rust besloot Jan Verveer Simon van der Rhee en Alain van den Oever in te brengen ten faveure van Raymond Visser en Mark Hendriks. Van der Rhee ging centraal achterin spelen, Van den Oever nam plaats in de voorhoede. De wissels brachten leven in De Zwerver. Van der Rhee toonde zich onverschrokken achterin, terwijl Van den Oever met zijn enthousiasme een aantal medespelers meetrok naar een beter niveau.

Enige druk

Het leidde zowaar tot enige druk op de defensie van Hardinxveld, maar kansen en goals leverde de pressie niet op. Daardoor eindigde het duel in 2-0 en nam Hardinxvekld op de ranglijst vier punten oorsprong op De Zwerver.

Ondanks de zorgelijke positie kunnen de Kinderdijkers degradatie nog ontlopen, hetzij via de nacompetitie hetzij door als tiende te eindigen in 2F.

Voorsprong

De voorsprong op de nummers dertien en veertien (respectievelijk Leerdam Sport en Unitas) bedraagt zes punten.

De achterstand op Hardinxveld en het op een veilige tiende plaats bivakkerende Wilhelmina'26 is nog niet hopeloos. Al deze ploegen beschikken zeker niet over meer kwaliteiten dan de Kinderdijkers.

Nog een paar slechte helften spelen zoals bij Hardinxveld kan De Zwerver zich echter niet meer permitteren. In dat geval is degradatie het -terechte- resultaat.

Jan Timmer