Politie surveilleert met groen licht

papendrecht • De politie van Papendrecht is maandag gstart met het gebruik van groene zwaailichten als preventiemiddel tegen met name woninginbraken. Dat meldt de politie van Papendrecht op haar Facebooksite.

Hierbij wordt gebruik gemaakt van de bestaande zwaailichten op politieauto's. Normaliter wordt het groene zwaailicht gebruikt om aan te geven wat de commandowagen is op een plaats delict. De groene zwaailampen zijn dus al aanwezig op politieauto's en zitten op dezelfde plek als het blauwe zwaailicht.

Beter zichtbaar

Door het surveilleren met groen zwaailicht is de politie beter en sneller zichtbaar voor inwoners. De preventieactie stimuleert inwoners om zelf ook extra alert te zijn en verdachte situaties via 112 te melden.

Wanneer inwoners de politie met groen licht in de straat zien rijden, hoopt de politie een gedragsverandering teweeg te brengen in de zin van: "heb ik mijn deuren en ramen wel goed op slot gedaan en zijn mijn tijdschakelaars ingesteld als ik straks wegga?".

Alertheid vergroten

Het vergroot de alertheid van burgers, is de bedoeling. De surveillance met groen zwaailicht gebeurde in de afgelopen maanden in de regio Haarlemmermeer, voornamelijk waar woninginbraken gepleegd worden.