Nieuw-Lekkerland snakt naar een overwinning

poortugaal • Op bezoek bij nummer drie Oude Maas deed Nieuw-Lekkerland zichzelf tekort. In Poortugaal werd met 2-0 verloren en daarmee ziet Nieuw-Lekkerland de gevarenzone inmiddels naderen.

Een te korte terugspeelbal vanuit de Lekkerlandse defensie was de inleiding voor de 1-0 van Oude Maas. "En dan weet je wel hoe laat het is", verzuchtte Hulsbosch.

"Je weet dat zij een ploeg zijn die amper kansen weggeven. Oude Maas is kampioen in duels kapot maken en dat hebben ze vandaag ook weer laten zien. Maar we moeten vooral eerst naar onszelf kijken. Als je voor de wedstrijd aangeeft dat het op zo'n dramatisch veld niet slim is om ballen terug te spelen op de doelman, en het gebeurt wel, dan moet je bij jezelf te rade gaan. Frustrerend dat we onszelf zo tekort doen."

Een handjevol kansen bleek aan de uitploeg niet besteedt. "Nadat de 2-0 viel kregen we nog kansen op de 2-1, maar het zat er niet meer in. Al hadden we nog een week doorgespeeld, vandaag waren we niet tot scoren gekomen", aldus Hulsbosch.

Loodzwaar programma

Met slechts één overwinning in de laatste negen wedstrijden wacht voor Nieuw-Lekkerland een loodzwaar programma. De komende weken zullen de degens worden gekruist met Brielle, Rijsoord, VVGZ en Smitshoek. "Het lijkt me duidelijk dat we alle zeilen moeten bijzetten in deze fase van de competitie. Het is nu zaak dat we de koppen bij elkaar steken en dat de neuzen dezelfde kant op gaan staan."