De Zwerver wist niet te stunten tegen titelkandidaat Altena
De Zwerver wist niet te stunten tegen titelkandidaat Altena Foto: Richard van Hoek

De Zwerver hard onderuit

kinderdijk • In een wedstrijd met kansen over en weer verloor De Zwerver thuis van titelkandidaat Altena. Op sportpark De Schans gingen de Kinderdijkers met 0-3 de bietenbrug op.

Aan de belangrijke 1-2 uitoverwinning op SC Amstelwijck kon daarmee geen goed vervolg worden gegeven. Na een attractief begin was het Altena dat na een kleine tien minuten spelen via Luuk Molenschot op een 0-1 voorsprong kwam. Twee minuten later tekende Dennis van Munster al voor de tweede Nieuwendijkse treffer. "Over de hele wedstrijd gezien is Altena de terechte winnaar, maar dit had niet gehoeven als wij onze kansen in de eerste helft ook hadden benut", blikte De Zwerver-trainer Jan Verveer terug.

"Via Niels Verloop kregen we in de beginfase ook prima kansen om te scoren, maar dat lieten we na. Als je na een kwartier met 0-2 achter staat door twee individuele fouten, weet je dat het lastig gaat worden. Altena heeft een goede selectie en in het restant van de wedstrijd was dat kwaliteitsverschil ook wel zichtbaar", analyseerde hij.

Nekslag

Opnieuw een persoonlijke fout in het tweede bedrijf was vervolgens de nekslag voor de Kinderdijkse ploeg. "Nadat de 0-3 vlak na rust viel was het vertrouwen volledig kwijt. Dat is misschien ook wel typerend voor een ploeg die wat lager op de ranglijst staat. In het vervolg had de uitslag overigens nog wat hoger kunnen uitvallen. Volgende week wacht voor ons de belangrijke wedstrijd tegen Hardinxveld. We moeten goed beseffen dat we elke week hard moeten knokken voor de punten."