De Zwerver dwingt respect af in Dordrecht

dordrecht • "Ik blijf vanavond wat langer in de kantine", lachte De Zwerver-trainer Jan Verveer na de knappe 1-2 uitoverwinning van zijn ploeg bij SC Amstelwijck."Een succesje moet je vieren he!"

Het was de veelgeplaagde trainer van de Kinderdijkse tweedeklasser zeer gegund. Verveer kreeg deze zomer een selectie tot zijn beschikking waar de kwaliteit niet bepaald van af droop. De resultaten in de competitie zorgden vervolgens voor de bevestiging. De Zwerver zal alle zeilen moeten bijzetten om zich te handhaven in 2F De overwinning bij SC Amstelwijck was daarom zeer welkom. De Kinderdijkers kwamen eerst op achterstand,, maar zorgden vanaf de stip voor de gelijkmaker. Jort van Meerkerk legde in de 43e minuut vlekkeloos aan voor deze 1-1. In de 55e minuut scoorde Van Meerkerk opnieuw, ditmaal met het hoofd na goed voorbereidend werk van collega-uitblinker Tom van der Linden. Ook Raymond Hol verdiende een compliment voor zijn prima spel. Diep in de tweede helft kreeg De Zwerver via een kopkans voor invaller Robin van der Bok dé kans op 1-3, maar de aanvaller slaagde er niet in om de bal de touwen te laten raken.

Het deerde De Zwerver uiteindelijk niet, want men trok de 1-2 over de streep. Prettige bijkomstigheid was dat de degradatiekandidaten Hardinxveld, Unitas en Leerdam Sport'55 alle drie verloren. "Kortom: hier is sprake van een topzaterdag", glunderde Jan Verveer. "We hebben de kater van vorige week - verlies tegen Wilhelmina '26- van ons af kunnen spelen. Ik ben trots op deze teamprestatie. Hopelijk doen wee het zaterdag weer, tegen Altena.