Michael van Rooijen zoekt controle over de bal in het duel met DCV.
Michael van Rooijen zoekt controle over de bal in het duel met DCV. Foto: Richard van Hoek

Inzet oké, maar geen punten

papendrecht • Goed spelen, maar wel verliezen. Het overkwam Papendrecht zaterdagmiddag op het eigen sportpark Slobbengors.

Papendrecht hoopte tegen laagvlieger DCV een einde te maken aan een periode waarin het vooral zwakke optredens op de mat legde, maar slaagde slechts gedeeltelijk in de revanche op zichzelf. Aan de inzet mankeerde niets, maar de uitslag (0-1) was opnieuw negatief. De nederlaag deed extra pijn, omdat Papendrecht gehoopt had om in de strijd om de derde periodetitel in de tweede klasse D een goede start te maken. Trainer Joop Warner moest vooraf flink puzzelen omdat hij om uiteenlopende redenen niet de beschikking had over zijn volledige selectie. Zo ontbraken verdediger Edinho Goodett en aanvaller Jay Luciano (allebei geschorst), moest middenvelder Daeley van der Graeff geblesseerd toekijken en verkoos verdediger Dennis Herremans een voetbaltripje naar Engeland boven een optreden in het roodzwart. De Papendrechters die wél speelden deden dat met gretigheid en gezonde agressie. Desondanks kwam het fysiek sterke DCV in de 29e minuut op 0-1. Tim van Diejie nam namens de Krimpenaren een onschuldig ogende vrije trap die door Guido van Ooijen werd geschampt en zo achter Papendrecht-keeper Karsten van der Velde in het doel belandde: 0-1.

De thuisploeg liet zich niet van de wijs brengen door de ongelukkige achterstand. Na rust kreeg Papendrecht zeker vijf opgelegde kansen om zich naast en langs DCV te manoeuvreren. De bal wilde er echter niet in, waardoor men andermaal met lege handen bleef staan en een mislukt seizoen dreigt.