• De Morgenster tijdens een eerdere uitvoering.
• De Morgenster tijdens een eerdere uitvoering.

Passieconcert Morgenster en Verwoerd

alblasserdam • In de Ontmoetingskerk aan de Blokweerweg in Alblasserdam wordt op zaterdag 19 maart een Passieconcert gegeven door christelijk koor De Morgenster in samenwerking met de Nieuw-Lekkerlandse gospelzanger Christian Verwoerd.

Het concert staat in het teken van de lijdenstijd en Pasen en heeft de titel 'No greater love than this' meegekregen. Samen met de bezoekers zullen er ook bekende paasliederen gezongen worden.

Veel variatie

Vanaf de oprichting in 1992 zingen de leden van Christelijk Koor De Morgenster allerlei soorten liederen. Van ingetogen stukken a capella (zonder begeleiding) tot gospelsongs, opwekkingsliederen, en liederen die geschreven zijn door hun eigen dirigent Leon van Veen. Het koor bestaat uit ongeveer vijftig mensen tussen 16 en 45 jaar. Er wordt vierstemmig en soms zelfs zesstemmig gezongen.

De begeleiding bestaat uit piano, basgitaar, drum of percussie. Nieuwe leden zijn altijd van harte welkom en kunnen een kijkje komen nemen op de repetitieavonden. Deze worden iedere woensdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in De Poort, Randweg 141, te Alblasserdam gehouden.

Enthousiast

Voorzitter van het bestuur, Corine van Krimpen, vertelt: "Wij willen graag God loven en prijzen, want dat is het allermooiste wat er is. En als je dat met allemaal enthousiaste mensen kan doen, dan is dat geweldig. Bovendien zijn we ook betrokken bij elkaar. Als er iemand ziek is of juist een feest heeft, gaat er altijd wel een kaart of bezoekje naar toe. Toen we in 2014 twee dagen nodig hadden voor het opnemen van de nieuwe cd, moest er hard gewerkt worden. Toch was het heel gezellig, ook omdat veel koorleden in een hotelletje in Hazerswoude verbleven. De cd heet 'De wereld in Uw hand'. Deze bestaat uit Nederlandstalige liederen die alle door onze dirigent Leon van Veen en tekstschrijver Erwin de Vos zijn geschreven."

Concerten

"Iedere repetitie of optreden beginnen we met een korte bidstond, omdat we God om Zijn leiding willen vragen. Regelmatig worden we gevraagd om onze medewerking aan een kerkdienst of concert te verlenen. Of we organiseren zelf een concert, soms met bekende artiesten erbij. Heel bijzonder was dat we in 2015 met onze cd genomineerd waren voor een 'Zilveren Duif Award' in de categorie 'Beste koren en groepen'. Helaas hebben we niet gewonnen, maar toch was het natuurlijk een eer om alleen al een nominatie hiervoor te krijgen!"

Aanvang van het concert is om 20.00 uur. Entree bedraagt 7,50 euro voor volwassenen en 3,50 euro voor kinderen. Reserveren kan via info@cjkdemorgenster.nl.