• Tineke van der Jagt (midden) met links zoon Jeroen en rechts medewerker Petra Bos.
• Tineke van der Jagt (midden) met links zoon Jeroen en rechts medewerker Petra Bos. Foto: Aangeleverd

Uitvaartbeurs bij Tineke van der Jagt

papendrecht • Mensen helpen om een mooi en warm afscheid te creëren, daar zetten Tineke van der Jagt en haar medewerkers zich dagelijks voor in. Op zaterdag 19 maart is er in haar uitvaartcentrum in Dordrecht een inspirerende uitvaartbeurs.

"We zijn er om mensen te helpen bij hun afscheid", vertelt Tineke in haar kantoor aan de Ridderspoorhof in Papendrecht. Een manier om dat te doen is het publiek laten zien wat er mogelijk is. Zowel op het gebied van grafstenen en urnen als op het terrein van aankleding van de ceremonie. Diverse ondernemers presenteren zichzelf en hun werk tijdens de beurs in uitvaartcentrum Van der Jagt.

"Een eyecatcher op de beurs wordt de Hotrod rouwauto", vertelt Tineke. Ze laat een foto zien van een enorme auto die doet denken aan een oldtimer. "Hij is 7,5 meter lang, mat zwart, geïnspireerd op de Chevrolet uit de jaren dertig." Er komen nog drie voertuigen: een uitvaartbus waarin zowel een kist met een overledene als 25 passagiers passen, een traditionele rouwauto en een rouwkoets. Er zal veel meer te zien zijn. Tineke toont een foto van een portreturn. "De schaduw van de contouren van de urn toont de lijnen van het gezicht van de overledene." Uit Leerdam komt iemand van Glasfragmenten, een bedrijf dat kleurige grafmonumenten en -objecten maakt van glas. Een traditionele steenhouwer verzorgt demonstraties.

Impressies

Het verzorgingsteam van Tineke laat camouflagetechnieken zien. Daarmee zorgt het team ervoor dat elke overledene mooi kan worden opgebaard. "Verder zijn er onder andere te zien: waterurnen, bijzondere kisten, lijkwades, assieraden, informatie over natuurbegraafplaats De Hoevens en nog veel meer. Christa's Cookies is aanwezig met bijzondere en biologische impressies."

Tineke was 22 jaar geleden de eerste vrouwelijke begrafenisondernemer in de Alblasserwaard. Zij verzorgt niet alleen vanuit haar eigen centrum uitvaarten, maar ook in de gehele Alblasserwaard en ver daarbuiten. Onlangs lanceerde ze een nieuwe site. "Via de site is gratis en vrijblijvend een boekje aan te vragen waarin mensen hun wilsbeschikking kunnen vastleggen."


De beurs vindt plaats in uitvaartcentrum Van der Jagt aan de Jan Valsterweg 100 in Dordrecht en duurt van 10.00 tot 16.00 uur. Meer info: www.vanderjagtuitvaart.nl. De entree is gratis.