• Echtpaar Stok met wethouder Zandvliet.
• Echtpaar Stok met wethouder Zandvliet. Foto: Bert Bons

Echtpaar Stok 50 jaar getrouwd

alblasserdam • Cor en Jannie Stok uit Alblasserdam vierden donderdag hun vijftigjarig huwelijksfeest.

Wethouder en tevens locoburgemeester Dorien Zandvliet bracht hen namens de gemeente Alblasserdam een felicitatiebezoek. Ze overhandigde daarbij een fraaie bos bloemen voor het jubilerende echtpaar.

Jannie (69) is een geboren en getogen Alblasserdamse. Ze leerde Ridderkerker Cor (74) kennen op de 'Meidenmarkt'. Jannie: "We liepen rondjes bij elkaar in het dorp. Hij stond op de sluis met z'n brommer."

Het was geen liefde op het eerste gezicht, maar toen het licht doorbrak, was Cor maar al te blij dat hij een keer bij haar thuis op de bank mocht slapen, omdat het 's avonds hevig ging sneeuwen. "Ik dacht; zo dat heb ik maar vast te pakken", blikt Cor met een lach terug.

Hij heeft in zijn arbeidzame leven nagels gemaakt voor de scheepsbouw en gewerkt bij de Kabelfabriek. Jannie werkte in de thuiszorg en heeft lang geleden zelfs nog bij dokter Van Nes gewerkt van de Vroege Stichting.

Alblashof

Echtpaar Stok heeft in de afgelopen vijftig jaren op diverse plekken gewoon in Alblasserdam. De laatste jaren wonen ze met veel plezier in de Alblashof, omdat Jannie slecht ter been is vanwege MS. Ze hebben in hun huwelijk twee zoons gekregen. Het feest is zaterdag gevierd in een zaaltje in de Alblashof.