Lekkerland ouderwets goed

heerjansdam • Alsof er een blok beton van vijftig kilo van zijn ruig af viel; zo ongeveer voelde Nieuw-Lekkerland trainer Ronald Hulsbosch zich na de met 0-3 gewonnen wedstrijd tegen Heerjansdam.

"Ik heb vandaag eindelijk weer eens een 'ouderwets goed' Nieuw-Lekkerland gezien", jubelde de veelgeplaagde coach het uit. "Met Sjoerd Slob als grote uitblinker. Hij speelde vanaf het middenveld echt als een 'grote meneer'. Ik heb er met bewondering naar zitten kijken."

De sleutel van het succes lag zaterdag sowieso in de halflinie. Hulsbosch had er tegen Heerjansdam voor gekozen om met vier middenvelders te beginnen en routinier Ruud Ouweneel buiten de ploeg te laten. "Ik had vorige week gezien dat Heerjansdam backs heeft die zonder een aanvallende intentie voetballen", aldus Hulsbosch. "Bovendien laat de ploeg veel ruimte tussen de linies, waardoor ik wist dat er in de omschakeling winst te behalen viel. Ons tweede doelpunt vormde het bewijs dat ik dat goed had gezien. We sloegen een corner van Heerjansdam af en counterden supersnel, waarbij Tevyn Biekman de bal perfect in de loop van Jeroen Wolf wist te spelen. Wolf maakte het daarna knap af en knalde de 0-2 binnen. Topgoal!"

Nieuw-Lekkerland was daarvoor al op 0-1 gekomen door een rake elfmetertrap va Ard Hartman. De ploeg kreeg de penalty vanwege hands van een Heerjansdam-speler. De 0-3 viel in de 70e minuut. Sjoerd Slob was de maker.

Omdat Pelikaan en Bruse Boys verloren ziet de ranglijst er voor Nieuw-Lekkerland weer wat zonniger uit. "Kortom: dit was een heerlijke zaterdag", knipoogde Hulsbosch. "We kunnen het nog, ha ha!"