• Corné van Rosmalen en Jort van Meerkerk (rechts) van De Zwerver.
• Corné van Rosmalen en Jort van Meerkerk (rechts) van De Zwerver. Foto: Rick den Besten

Kinderdijkers verliezen zespuntenduel met Wilhelmina'26

De Zwerver komt kwalitatief te kort

kinderdijk • Gelukkig beschikt De Zwerver in de persoon van Jan Verveer over een rustige en realistische trainer/coach bij wie het woord 'cynisme' niet in het woordenboek voorkomt.

"Natuurlijk was het belabberd wat we vandaag lieten zien en ja, het ontbreekt ons aan kwaliteit", wist ook Verveer. "Maar het heeft geen zin om daar in verwijtende zin over te praten. De jongens doen hun best om er het beste van te maken, maar feit is ook dat onze selectie de voorbije seizoenen flink is afgeroomd. We moeten het nu doen met vier spelers uit de oude groep en verder vooral jonkies en voetballers die altijd deel uitmaakten van het tweede elftal. Ik klaag daar niet over. Daar is ook geen reden toe. We moeten met elkaar proberen om het tweedeklasserschap veilig te stellen. That's it."

Om een basis te scheppen voor directe handhaving was een overwinning op Wilhelmina '26 noodzakelijk. De Brabanders lieten zich echter de kaas niet van het brood eten. In de 12e minuut bezorgde Robert Bouman zijn ploeg met een rake kopbal uit een hoekschop van Gerben Vos de 0-1. In de 40e minuut kwam De Zwerver via Jort van Meerkerk -hij tikte de bal binnen uit een vrije trap van Robin van der Bok- uit het niets op gelijke hoogte. Best kinap, omdat de Kinderdijkers tot dan toe nog geen enkele keer op doel hadden geschoten. In de rust besloot Verveer tot wat aanpassingen. Gelegenheidsspits Simon van der Rhee werd in de verdediging geposteerd, waardoor Niels Verloop en jubilaris Tom van der Linden (hij speelde zijn 250e wedstrijd) een linie konden doorschuiven. Een kwartier lang leken de omzettingen tot beter en dreigender voetbal te leiden, maar daarna nam Wilhelmina het initiatief weer over. Nadat Kenneth Hoeke een strafschop gestopt zag worden door De Zwerver-keeper Jordi Lingen, was het Robert Bouman die in de 80e minuut op assist van ploeggenoot Croné van Rosmalen de 1-2 aantekende. Dat werd ook de eindstand. "Ik ben blij met de punten, maar niet met ons spel", oordeelde Wilhelmina-trainer en ex-De Zwerver-coach Johan van der Werff. "Man, man wat speelden we slecht. Het leek verdorie wel of ik naar een vierdeklasser zat te kijken." Jan Verveer was al evenmin te spreken over het spelniveau. "We speelden heel slecht en moeten zeker in de spiegel kijken. We wisten wat ons te doen stond vandaag, maar we voetbalden in zijn algemeenheid als 'jongens' in plaats van 'kerels'. Onze degradatiezorgen zijn er alleen maar groter door geworden."

Jan Timmer