Afbeelding

1 Waarom zijn jullie op zoek naar meer vrijwilligers?

De bibliotheek van Nieuw-Lekkerland, gevestigd in het Carillon, is druk op zoek naar meer vrijwilligers. Ineke Stam vertelt erover.

Ineke: "We zijn al 25 jaar een goedlopende bibliotheek. Ik zelf werk er al die tijd met veel plezier. Omdat er onlangs zeven collega's zijn vertrokken omdat ze de AOW-leeftijd bereikt hebben of omdat ze een betaalde baan kregen, zijn we op zoek naar nieuwe vrijwilligers."

2 Komt het voortbestaan van de bibliotheek nu in gevaar?

Ineke: "Nee gelukkig niet. Het lukt tot nu toe om de opengevallen gaten in het rooster met elkaar op te vullen. We zijn nog steeds met zeventien enthousiaste vrijwilligers. Maar als dit zo doorgaat, zou het zo kunnen zijn dat we met één in plaats van met twee vrijwilligers moeten gaan werken per dagdeel. Hoe meer vrijwilligers, hoe beter we de klanten van dienst kunnen zijn."

3 Hoeveel vrijwilligers willen jullie er graag bij hebben?

Ineke: "Het liefst zoveel mogelijk, maar drie erbij zou al mooi zijn."

4 Wat voor soort mensen zoeken jullie?

Ineke: "We hebben geen bijzondere eisen. Belangstellenden moeten natuurlijk wat hebben met lezen en boeken, maar verder maakt leeftijd of geslacht of wat dan ook, niet uit. Daarnaast is het misschien nog wel belangrijk om te vermelden dat het werk vrijwillig is, maar niet vrijblijvend."

5 Hoe vaak is de bibliotheek nu open?

Ineke: "Dinsdagmiddag en –avond, woensdagochtend en –middag, donderdagmiddag, vrijdagmiddag en –avond en op de zaterdagochtend."