• Roukes bij de wagen waarmee hij zijn werk uitbreidt.
• Roukes bij de wagen waarmee hij zijn werk uitbreidt. Foto: Chris Wijmans

Roukens Oogzorg in Alblasserwaard

alblasserdam • Met de vestiging van zijn winkel in een prachtig pand aan Plantageweg 45 heeft Opticien Henk Roukes zijn werkgebied uitgebreid naar de Alblasserwaard.

Daarbij steunt hij op de jarenlange reputatie als 'opticien aan huis' die hij in Rotterdam, Zwijndrecht en Dordrecht opbouwde. 'Roukens Oogzorg komt naar u toe'. En dat op afroep.

Al vele jaren is Henk Roukes actief als opticien. Vanuit zijn vestiging in Barendrecht, maar zeker ook als unieke 'mobiele opticien'. Hij verzorgt zowel overdag als 's avonds een gratis oogmeting aan huis, geeft advies over de juiste brillen en brillenglazen en stellen de gekozen bril perfect voor de klant af. Daarbij wordt altijd de nieuwste apparatuur voor een professionele oogmeting, oogdrukmeting en oogspiegeling gebruikt. "Vooral voor senioren in zorgcentra of verpleeghuis is mijn aanpak perfect," legt Roukes uit. "Ik bezoek de klant, doe alle nodige metingen en lever de bril ook af. En dat in de eigen vertrouwde omgeving."

Met de opening van zijn vestiging aan de Plantageweg in het pand van Vreeken heeft Roukes een nieuw steunpunt gekozen in de Alblasserwaard. In de winkel is de uitgebreide collectie brillen te zien die hij voert. Daaronder bekende merken als Dunhill, Silhouette, Esprit, Gant, Rodenstock en Zeiss. Tijdloos en eigentijds, van klassiek tot modern. Ook de glazen worden geheel uitgevoerd naar wens van de klant in multifocus, meekleurend, voor computer of speciaal lichtgewicht. Die collectie heeft Roukes ook bij zich als hij aan huis bezoekt. Dat maakt de keus voor de klant heel eenvoudig. Als de bril later moet worden bijgesteld komt Roukes weer aan huis. "Want dat is mij service," benadrukt hij.