• Bert Blase (r.) in het Vlaardingse theater.
• Bert Blase (r.) in het Vlaardingse theater.

Burgemeester Bert Blase in het theater

vlaardingen/alblasserdam • Bert Blase, tot vorig jaar burgemeester van Alblasserdam en nu van Vlaardingen, verzorgt op zaterdag 26 maart een theatervoorstelling in de Stadsgehoorzaal van Vlaardingen.

Hij zal optreden met een uniek, avondvullend theaterprogramma. Met muzikant-zanger Hans Trompert brengt hij een prachtige, muzikale totaalvoorstelling rond de Nederlandstalige luisterliedjes van hun recent verschenen debuutalbum Als de draak de kop opsteekt.

De chansons zijn ingebed in één groots verhaal, vol beleving en fantasie, waarin Blase een intuïtief en intiem gezicht toont. Hiervan kunnen theaterbezoekers op zaterdag 26 maart meegenieten.

Album

In het afgelopen najaar zag het album van Blase en Trompert 'Als de draak de kop opsteekt' het licht. Het album viel op vanwege de kwaliteit en de originaliteit en trok de aandacht van onder meer het televisieprogramma Hart van Nederland, radioprogramma Evers staat op en dagblad De Telegraaf.

Vergelijkingen

Er werden zelfs eervolle vergelijkingen gemaakt met Raymond van het Groenewoud, Ramses Shaffy en Frank Boeijen. 'Een verrassende combinatie van melancholische arrangementen, poëtische teksten en warme, ingetogen zang met een rauw randje.'

Hoog tijd dus voor een muzikale en avondvullende theatervoorstelling, waarmee het duo voortbouwt op hun opmerkelijke debuutalbum.

Poëtisch

Poëtische teksten, muziek en verbeelding zijn samengebracht in een meeslepend verhaal, precies volgens de veelzeggende titel van één van de liedjes: 'Niets ga ik uit de weg. Onbevangen wordt de dualiteit van het leven verkend, beleefd en - uiteindelijk - omhelsd. Of, in de betoverende woorden van het openingsnummer: 'Wie spreekt zonder woorden, wij schrijft zonder zinnen, bereikt zichzelf, bereikt de ander, in ieder tijdloos ogenblik.'

Voorstelling

De voorstelling op zaterdag 26 maart begint om 20.30 uur. Entree bedraagt 12,50 euro. Voor meer informatie of kaartverkoop:zie de website hieronder.

Bert Blase laat op Twitter overigens weten dat er bij voldoende belangstelling ook een voorstelling in de Alblasserwaard of de Drechtsteden geregeld kan worden. Er is vooralsnog geen optreden geboekt in de regio. Belangstellenden voor het theateroptreden van de voormalige burgemeester van Alblasserdam moeten -om zeker te zijn van een plaatsje- naar Vlaardingen afreizen.

q www.stadsgehoorzaal.nl