Afbeelding

Informatieavond over bouw sporthal

alblasserdam • Stichting Sporthal Molenzicht organiseert op woensdag 10 februari een informatieavond over de nieuw te bouwen sporthal.

Begin december heeft de gemeenteraad van Alblasserdam ingestemd met de ontwerp-omgevingsvergunning voor de bouw van een sporthal met een kantine op sportcomplex Molenzicht.

Dat betekent dat de plannen voor de realisatie van deze sporthal in een volgende fase zijn gekomen. Om omwonenden en andere direct betrokkenen hierover te informeren, organiseert het bestuur van Stichting Sporthal Molenzicht op woensdag 10 februari een informatieavond in de kantine van korfbalvereniging CKC Kinderdijk, aan de Groen van Prinstererstraat 109 in Alblasserdam.

Op deze avond zijn behalve het bestuur van de stichting ook verantwoordelijk wethouder Arjan Kraijo en vertegenwoordigers van Vaessen Bouwonderneming van de partij om uitleg te geven over de bouwplannen. Vaessen Bouwonderneming zal de sporthal gaan bouwen.

Bezoekers kunnen zich op woensdag 10 februari laten informeren over het bouwplan en alles wat daarbij komt kijken. Zij hebben zich kunnen opgeven voor de avond, zodat de organisatoren weten hoeveel mensen er komen. De avond is opgesplitst in twee delen: voor omwonenden van 19.30 tot 20.30 uur en voor leden van CKC Kinderdijk en KDO van 21.00 tot 22.00 uur.

De stichting wil uiteraard zo snel mogelijk beginnen met bouwen, maar de planning hangt van het verloop van de vergunningsprocedure en de bezwaren die mogelijk binnen komen.

"De de verwachting is wel dat er bezwaren worden aangetekend", vertelt bestuurslid Bert Groenveld. "Daar is overigens onzerzijds alle begrip voor, maar dat kan wel tot vertraging leiden."

De sporthal is gepland in het zuidelijke gedeelte van het sportcomplex. De kopse kant van de hal zal langs de Van Hogendorpweg geplaatst worden.

Voor wat betreft de externe financiering van het plan is de stichting Sporthal Molenzicht in onderhandeling met twee marktpartijen. Groenveld: "Dat ziet er veelbelovend uit."

De sporthal moet onderdak gaan bieden aan de korfballers van CKC Kinderdijk en aan de turners van gymnastiekvereniging KDO. De clubs heb gezamenlijk zo'n duizend leden die al jaren onvoldoende zaalruimte hebben. Er komt nu een zaal met een vaste toestelopstelling voor KDO.

Stichting sporthal Molenzicht wordt verantwoordelijk voor de bouw en exploitatie van de sporthal. CKC Kinderdijk en KDO huren de sporthal van deze stichting maar ook andere verenigingen zullen van de accommodatie gebruik kunnen maken. De kantine wordt geëxploiteerd door CKC Kinderdijk.