Pedagogisch panel bij PIT

alblasserdam • PIT kinderopvang & onderwijs is gestart met een pedagogisch panel, waar ouders van kinderen die naar PIT opvang of onderwijs gaan, hun opvoedvragen kunnen stellen.

PIT kinderopvang & onderwijs biedt ouders extra hulp bij alledaagse vragen over opgroeien en de ontwikkeling van hun kind(eren). "Samen met de ouders zorgen we ervoor dat ieder kind optimaal kan groeien. Vanuit onze ervaring en de dagelijkse contacten met ouders weten onze pedagogisch medewerkers en leerkrachten wat hen bezighoudt op het gebied van opgroeien, ontwikkelen en opvoeden. Wij hebben deskundigheid die we graag delen met ouders. Als extra vraagbaak hebben we het PIT pedagogisch panel. Ouders van wie de kinderen naar onze opvang en/of ons onderwijs gaan, kunnen via pedagogischpanel@pit-ko.nl hun opvoedvragen aan de leden van het PIT panel stellen. Op onze website behandelt het panel actuele onderwerpen," aldus Monique Fluitsma, bestuurder van PIT kinderopvang & onderwijs.

Het PIT pedagogisch panel geeft antwoord op praktische vragen waar ouders van baby's tot en met beginnende pubers mee kunnen zitten. Indien nodig kan het panel daarbij een beroep doen op hun collega's van PIT die gespecialiseerd zijn in bijvoorbeeld logopedie, motorische remedial teaching, beweging, meerbegaafden, lezen en dyslexie, rekenen en dyscalculie, jonge kinderen met beperkingen, gedrags- en/of attitudeproblemen en creatieve ontwikkeling.

Het panel bestaat uit Annemarie Faber, Maud Roebroek, Ester Stam en Petra Buurveld. Ze zijn alle vier moeder en gepokt en gemazeld in de ontwikkeling van kinderen van 0 tot 13 jaar. Annemarie werkt sinds 2003 in het onderwijs. Ze hoopt in juni haar master Special Educational Needs te halen. Maud is orthopedagoog en startte in 1992 haar loopbaan in de kinderopvang. Ze is kwaliteitsfunctionaris van PIT. Ester begon in 1993 als leerkracht, is sinds 2002 intern begeleider en heeft de master Gedragsspecialist afgerond. Petra is 24 jaar actief in de kinderopvang. Als manager kinderopvang van PIT heeft ze intensief contact met ouders.

Met ingang van 1 januari heeft PIT kinderopvang & onderwijs 18 kindcentra in Alblasserdam, Heerjansdam, Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht en een kindcentrum voor speciaal basisonderwijs in Ridderkerk. Daar begeleiden 375 medewerkers de kinderen.