• Tijdens de Buitenspeeldag kunnen kinderen tafeltennissen.
• Tijdens de Buitenspeeldag kunnen kinderen tafeltennissen. Foto: PR

Jaarlijkse Buitenspeeldag in Krimpen

krimpen a/d ijssel • Op initiatief van SYnerKri en YMCA Krimpen wordt er op woensdag 8 juni weer een Buitenspeeldag gehouden.

Net als andere jaren is er op het plein van 't Onderdak en de velden van handbalvereniging de Treffers deze dag van alles te beleven. Zo kunnen kinderen bouwen met bamboe of hun eigen gezonde snack maken. Verder worden bij de Treffers wedstrijdjes 'streethandbal' gespeeld, zorgt VCK voor een 'Volleybal Speeltuin' en kunnen kinderen bij tafeltennisvereniging Trefpunt kennis maken met tafeltennis. De Buitenspeeldag in Krimpen aan den IJssel is een mooi voorbeeld van samenwerken. "Door de samenwerking op te zoeken is er een mooi en gevarieerd aanbod voor alle Krimpense kinderen gerealiseerd", aldus Karin Pattikawa, werkzaam als regisseur onderwijs en maatschappij bij SYnerKri. "En het is ontzettend leuk om deze middag met zijn allen even onbezorgd en lekker buiten bezig te zijn."


Bijdrage

Dagelijks buitenspelen was vroeger heel gewoon. Tegenwoordig speelt 1 op de 5 kinderen niet of slechts een keer per week vrij buiten. Juist in een tijd dat maar liefst 80 procent van de kinderen onvoldoende beweegt, levert buitenspelen een waardevolle bijdrage aan hun fysieke, mentale en sociale ontwikkeling. De Buitenspeeldag is vrij toegankelijk, vooraf aanmelden is niet nodig. Kinderen halen bij de aanmeldkraam een strippenkaart en kunnen dan lekker meedoen. Als de kinderen alle onderdelen van deze middag hebben gedaan, kunnen ze hun strippenkaart inleveren bij de aanmeldkraam en maken ze kans op een sportieve prijs.