Inspiratie voor meer recreatie Hollandse IJssel

krimpenerwaard • Een (digitaal) streekcentrum voor het Hollandsche IJsselgebied en meer verbinding tussen activiteiten aan beide oevers, waren enkele uitkomsten van een vorige week gehouden 'inspiratiebijeenkomst'.

Op uitnodiging van de recreatiewethouders van de gemeenten Krimpenerwaard, Gouda en Zuidplas dachten vertegenwoordigers van maatschappelijke partijen en recreatieondernemers mee over kansen voor meer recreatie op en langs de Hollandsche IJssel.

Naast een (digitaal) streekcentrum voor het Hollandsche IJsselgebied en meer verbinding tussen activiteiten aan beide oevers werden genoemd: het vergroten van watertoerisme via cruiseoperators, kansen creëren voor starters in oude, leegstaande panden en het uitlichten van het vele erfgoed langs de hele Hollandsche IJssel.

"Het doel van de avond was om elkaar te inspireren over alles wat er op het gebied van waterrecreatie en beleving van de Hollandsche IJssel nu al mogelijk is en wat er in de toekomst wellicht nog bij kan komen", zegt dagvoorzitter Jan Vellekoop. "De avond leverde voldoende goede ideeën en kansen om de komende tijd verder te ontwikkelen."

Getijden

De Hollandsche IJssel loopt van Capelle en Krimpen aan den IJssel tot IJsselstein. Vellekoop: "Het unieke is dat deze rivier gedeeltelijk getijden heeft, met eb en vloed, tussen de monding bij de Algerakering en Gouda. Het andere deel, tussen de Waaiersluis bij Gouda en het einde van de rivier bij IJsselstein, heeft een aantal sluizen en is daarmee gekanaliseerd."

De inspiratieavond was een initiatief van de Regio Midden-Holland, een samenwerking van de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard, Waddinxveen en Zuidplas.