Jordens introduceert echografie

krimpen a/d lek • Jordens Fysio Medisch Centrum organiseert dinsdag 28 juni een informatieavond over de mogelijkheden van echografie binnen de fysiotherapie. Er worden daarbij diverse demonstraties gegeven.

Geïnteresseerden die willen weten of echografie ook voor hen een optie is bij de behandeling van hun klacht kunnen vrijblijvend een echo laten maken. De informatieavond is vrij toegankelijk en duurt van 19.00 tot 21.00 uur. Belangstellenden voor een echo dienen zich te registreren via www.jordensfysio.nl Ook voor artsen en specialisten uit de (para-)medische zorgsector organiseert Jordens Fysio Medisch Centrum een bijeenkomst op dinsdag 28 juni (van 18.00 tot 19.00 uur). Zij kunnen zich eveneens aanmelden via de website.

Jordens Fysio Medisch Centrum in Krimpen aan de Lek is de eerste praktijk in de omgeving waar echografie actief ingezet wordt om behandelingen van klachten nog gerichter aan te pakken. "Fysiotherapeuten gebruiken alle beschikbare informatie om een behandelplan op te stellen, waardoor patiënten zo snel mogelijk van hun klacht af komen. Normaal gesproken is dit de informatie van een verwijzend (huis-)arts of van de patiënt zelf en de bevindingen van een lichamelijk onderzoek, dat de therapeut heeft uitgevoerd. Door het maken van een echo van spieren, pezen, gewrichten, etc. krijgen wij als het ware een kijkje achter de schermen. We zien veel preciezer wat de aard van de klacht is en kunnen de behandeling dus effectiever inzetten", aldus Sjaco Jordens, eigenaar en therapeut bij Jordens Fysio Medisch Centrum.

Om echografie uit te mogen voeren is een opleidingstraject noodzakelijk. Sjaco Jordens en Tamara Helmond zijn de gediplomeerde therapeuten binnen de praktijk. Zij hebben de opleiding Musculo Skeletaal Ultrasound (MSU) gevolgd bij Sonoskills, in het AMC te Amsterdam.