• Heropening van juwelierszaak Van der Heijden.
• Heropening van juwelierszaak Van der Heijden. Foto: PR

Van der Heijden open na verbouwing

krimpen a/d ijssel • Juwelierszaak Van der Heijden op het Krimpense winkelcentrum Crimpenhof is vrijdag 6 mei na een grondige verbouwing op feestelijke wijze heropend.

In aanwezigheid van ruim honderd genodigden knipten de twee kinderen van eigenaar Rutger Janmaat een lint door waarna de heropening een feit was. De zaak is een maand dicht geweest. "In die tijd is de winkel compleet gestript", vertelt Rutger Janmaat. "Toen alles eruit was, konden we beginnen met opbouwen. Vloeren, plafonds, led-verlichting en kasten: echt alles is nieuw." Hij is dik tevreden met het eindresultaat. "We wilden een moderne, warme en sfeervolle zaak. En daarin zijn we denk ik goed geslaagd. We krijgen ook veel positieve reacties van klanten."

Zwitserse horloges

Na de verbouwing is de collectie flink uitgebreid. Zo is er een groot aantal Zwitserse horlogemerken bijgekomen. "We verkopen nu horloges van merken als Raymond Weill, Edox, Roamer, Junghans en Swiss Military", zegt Rutger Janmaat. "Daarnaast behoren ook de merken Seiko Astron, Danish Design en Pulsar tot de collectie." De collectie trouwringen en sieraden is eveneens vergroot. "Al met al is het de moeite waard om eens langs te komen. Er is voor ieder wat wils. Onze webwinkel is eveneens onder handen genomen. Wie onze collectie wil bekijken of iets aan wil schaffen, kan daar dus ook terecht." Rutger Janmaat nam de juwelierszaak eind vorig jaar over van Peter van der Heijden. Die overname kwam eigenlijk toevallig tot stand. "Mijn vader, die al 45 jaar in het juweliersvak zit, dronk een kop koffie bij Peter. Die vertelde te willen stoppen met zijn zaak. Mijn vader gaf aan dat ik wel interesse had. Deze zaak zit natuurlijk op een prachtige plek: midden in een overdekt winkelcentrum waar bezoekers uit de hele regio graag winkelen. Binnen een week was alles geregeld." Rutger Janmaat besloot de naam te handhaven. "Juwelier Van der Heijden is hier toch een begrip in de regio. En ook het verkoopteam is hetzelfde gebleven."


q www.juwelier-heijden.nl