• De aannemer is afgelopen week al begonnen met heien.
• De aannemer is afgelopen week al begonnen met heien. Foto: QuaWonen

Bouw Prinsessenpark

krimpen a/d ijssel • Hoewel de officiële eerste paal van het project Prinsessenpark in het centrum van Krimpen aan den IJssel pas aankomende vrijdag de grond in gaat, is de aannemer al begonnen met heien.

Op de plek waar voorheen de Prinsessenflats stonden, komen zes moderne woonblokken in een parkachtige omgeving.

Wethouder Arnold de Leeuw noemt het Prinsessenpark een aanwinst voor het dorpscentrum. "We zijn blij met de vasthoudendheid van QuaWonen om op deze mooie locatie een mix van appartementen voor verschillende doelgroepen, zorgstudio's en een ontmoetingsruimte te bouwen."


Zorgstudio's

Als eerste worden de twee woonblokken langs de Prins Bernardstraat gebouwd (bij het winkelcentrum). Het gaat om 18 zorgstudio's voor Lelie zorgroep en 91 sociale huurappartementen. De bouw van deze blokken, inclusief het deel van de woonomgeving, zal naar verwachting in het voorjaar van 2017 klaar zijn.

Rond deze periode - of eerder als de verkoop goed verloopt - kan bouwpartner Nederlandse Bouw Unie beginnen met het blok koopwoningen langs de Molenvlietsingel en een blok met markthuur woningen langs de Julianastraat. In totaal omvat project Prinsessenpark zo'n 230 appartementen voor verschillende leeftijden en inkomensgroepen.

De nieuwbouw wordt uitgevoerd in lichte kleuren, wat een frisse en eigentijdse aanblik geeft. Ook de inrichting van de woonomgeving krijgt veel aandacht, waardoor het geheel de uitstraling krijgt van een park.

Toewijzing huurwoningen

QuaWonen kondigt de verhuur van de woningen vanaf de tweede helft van 2016 aan in Het Kontakt en op de eigen website. Om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning in Krimpen aan den IJssel moeten geïnteresseerden ingeschreven staan bij Woonnet Rijnmond.

q www.woonnetrijnmond.nl

q www.quawonen.com