Zalm Krimpense leverancier uit schappen

krimpen a/d ijssel • Supermarktketen Jumbo heeft vorige week alle gerookte zalmproducten van rokerij H. van Wijnen uit Krimpen aan den IJssel uit de schappen gehaald. Dit omdat de listeria bacterie is aangetroffen.

Klanten is verzocht de zalm niet te consumeren en deze terug te brengen naar de winkel. Ze krijgen hun geld terug. De aanwezigheid van de listeria kwam aan het licht bij een uitgebreide steekproef bij de zalmrokerij. Die werd gehouden nadat eerder deze maand bij een tweetal zalmproducten de bacterie was gevonden. Jumbo heeft de Krimpense leverancier om opheldering gevraagd en neemt voorlopig geen producten meer af. 'Op korte termijn zullen gerookte zalmproducten van een andere leverancier in het schap liggen, zodat de klant niet misgrijpt", stelt Jumbo in een persverklaring. Ook de Duitse supermarktketen Aldi riep onlangs een visproduct van H. van Wijnen terug na de vondst van listeria. Het ging om gerookte forel van het merk Golden Seafood. De Turkse producent zou de forel hebben verpakt. H. van Wijnen zou enkel een sticker op de verpakking hebben geplakt en voor de distributie richting Aldi hebben gezorgd. Listeria is een bacterie die bij verhoogde concentraties met name voor zwangere vrouwen en ouderen gevaarlijk kan zijn.

Excuses

Zalmrokerij H. van Wijnen 'betreurt het incident ten zeerste en biedt haar excuses aan voor het ongemak,' zo valt te lezen op de website. Door alle incidenten staat de Krimpense zalmrokerij onder verscherpt toezicht van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).