Rode loper uit voor leerlingen

stolwijk • Na de Sterrenboom in Stolwijk aan het begin van het schooljaar al feestelijk in gebruik te hebben genomen volgde woensdag alsnog de officiële opening van de openbare basisschool.

Wethouder Lavinja Sleeuwenhoek bekrachtigde de officiële handeling met het doorknippen van een (kerst)lint, waarna alle kinderen via de rode loper de school betraden.

Vrolijke noot

De Vlister Zangers en muziekvereniging de Harmonie zorgden daarbij voor een vrolijke noot en de warme chocomel en gluhwein vielen eveneens in de smaak.

Directeur Marion Groot noemde de officiële opening weliswaar 'een beetje mosterd na de maaltijd' maar daarom niet minder feestelijk. Zij memoreerde aan het feit dat precies een jaar geleden de eerste paal de grond in ging en dat alle leerlingen van de voormalige 'Hazelmuis' de bouw van dag tot dag hebben kunnen volgen.

"Tijdens de verhuizing, rond de zomervakantie, was het hard werken voor ons allen, maar het leverde wel een prachtig schoolgebouw op, waar leren elke dag een feestje is."

Naast de basisschool is ook Kern Kinderopvang met de peuterspeelzaal en de buitenschoolse opvang in het nieuwe pand getrokken.

Wethouder Sleeuwenhoek had aan de woorden van de directeur weinig toe te voegen. Zij wenste alle gebruikers veel leer- en werkplezier toe. De wethouder sprak daarbij de wens uit dat alle leerlingen in de toekomst als een fonkelend sterretje aan de nieuwe Sterrenboom zullen schitteren.

Adri Verhoeven