Toiny von Fischer start met yoga-les

krimpen a/d lek • Toiny von Fischer Weikersthal gaat in het nieuwe jaar starten met Eigen-Wijs-Yoga. Belangstellenden kunnen op donderdag 12 januari in Het Cultuurhuis vrijblijvend een proefles bezoeken. De gratis proeflessen zijn van 19.00 tot 20.00 uur en van 20.15 tot 21.15 uur.

"Met veel plezier heb ik de vierjarige yoga docentenopleiding Samsara in Utrecht gevolgd", vertelt Toiny von Fischer Weikersthal "Ik ben in 2015 afgestudeerd. Mijn kennis en passie voor yoga wil ik graag doorgeven aan iedereen die hiervoor open staat."

"Door de Hatha yoga oefeningen maak je kennis met je eigen lichaam. Dit is belangrijk, omdat lichaam en geest invloed hebben op elkaar. In mijn lessen gaat de aandacht uit naar de manier waarop je je adem gebruikt. Je leert je adem te beheersen en los te laten. Yoga is het zoeken naar balans, een soort gymnastiek plus. De plus staat voor het goed navoelen van elke oefening Omdat je leert voelen, leer je ook beter ontspannen." Naast lichamelijke oefening gaat het ook om bewustzijnsoefening. Dit begint in de les, maar zet zich door naar het dagelijkse leven en naar alles waarin zich onze energie uitstrekt, dus ook de wereld om ons heen. Een vast onderdeel van de les is meditatie, ofwel het stil zitten. Hierdoor breng je de positieve kwaliteiten van de geest tot bloei. Stilzitten is het terugkeren naar je ware, authentieke aard en bevordert de stilte in de geest. Voorbij de emoties en gedachten van alledag. "Iedereen die langs wil komen, is welkom!", aldus Von Fischer Weikersthal. "Yogamatten zijn aanwezig. Trek wel makkelijk zittende kleding aan en warme sokken. Neem ook een warm dekentje mee voor de ontspanning aan het eind van de les. Aanmelden voor de proefles is niet nodig.

Voor meer informatie: 06-13505787.