• De oversteek bij Dilettant wordt binnenkort veiliger.
• De oversteek bij Dilettant wordt binnenkort veiliger. Foto: Jan Timmer

Oversteken bij Dilettant snel veiliger

krimpen a/d lek • Het ziet er naar uit dat de oversteekproblematiek ter hoogte van sportpark Tiendweg in Krimpen aan de Lek over enkele maanden goed wordt beetgepakt.

De gemeente Krimpenerwaard en sportparkbeheerder SVN hebben de afspraak gemaakt dat in het eerste kwartaal van 2017 actie wordt ondernomen om iets te doen aan de onveilige situatie voor voetvangers en fietsers die van en naar het sportpark willen gaan. Zo komt er een 'flitsbord-waarschuwingssysteem' dat gemotoriseerde weggebruikers op duidelijke wijze meegeeft dat er mensen over willen steken. De provincie Zuid-Holland, die de weg beheert, heeft al ingestemd met de maatregel. Johan Koutstaal van SVN is blij dat er nu eindelijk serieus aandacht is voor de oversteekplaats. "Voetbalvereniging Dilettant en wij zijn hier al zeker twee jaar mee bezig geweest. In eerste instantie kwamen we niet verder dan de verzekering namens de provincie dat het probleem pas in 2028 wordt meegenomen in groot onderhoud. Dat vond uiteraard niemand van ons acceptabel."

Elke dag en vooral in het weekeinde maken veel kinderen en volwassenen gebruik van de locatie om over te steken. Er zijn volgens Koutstaal al een aantal 'bijna-ongelukken' gebeurd. "Dat moet al voldoende duidelijk maken dat het zo niet langer door kan gaan. De gemeente Krimpenerwaard heeft om die reden de druk opgevoerd om uiteindelijk toestemming te krijgen om de situatie te verbeteren." Koutstaal benadrukt dat iedereen, ook na het plaatsen van het waarschuwingssysteem, moet blìjven opletten bij het oversteken. "Gelukkig is de situatie straks wel een stuk minder gevaarlijk."