• Isabelle Meijer: 'als miss moet je je mannetje kunnen staan'.
• Isabelle Meijer: 'als miss moet je je mannetje kunnen staan'. Foto: Adri Verhoeven

Stolwijkse in finale Miss Benelux 2017

stolwijk • De 21-jarige Isabelle Meijer uit Stolwijk staat in de finale van 'Miss Benelux 2017' . De communicatiestudente aan de Haagse Hogeschool behoort na een intensieve selectie uit 700 aanmeldingen tot de laatste veertien kanshebbers.

Elf Belgische en drie Nederlandse dames zullen in het voorjaar van 2017 strijden om de titel.

Isabelle moet nog een beetje wennen aan het feit dat zij binnen een paar maanden de catwalk zal betreden en daar zomaar kan worden uitgeroepen tot Benelux's mooiste. In juni hoorde zij over de mogelijkheid om deel te nemen aan deze verkiezing.

"Gezien mijn studie communicatie leek het me wel goed om mezelf te proberen beter te presenteren. Na enig twijfelen besloot ik me aan te melden. Daarbij had ik niet echt de illusie om straks misschien wel te worden uitgeroepen tot het mooiste meisje van de Benelux."

Glimmer en glamour

Het glitter- en glamourwereldje is nieuw voor Isabelle. "Alles wat ik nu meemaak is bijzonder. Ik had nog nooit aan een casting meegedaan en stond voor de eerste keer voor de lens", aldus de finaliste.

Inmiddels heeft de familie Meijer al behoorlijk wat geshopt. "Natuurlijk zijn er wel sponsors die bijvoorbeeld de badkleding en de sieraden betalen, maar voor de galajurken moesten we toch echt zelf op pad".

Isabelle weet inmiddels dat deelnemen aan een miss-verkiezing niet in de eerste plaats draait om een mooi lijf en een lieve lach. "Er wordt echt wel meer van je verwacht. In een pittig gesprek beoordeelt de organisatie of je voldoende en de juiste competenties hebt. En misschien wel het belangrijkste is dat je professioneel moet overkomen."

Ze heeft inmiddels ervaren dat een miss een voorbeeldfunctie moet vervullen. "Natuurlijk is je uitstraling van belang, maar wij hoeven niet aan bepaalde maten te voldoen. Als miss moet je je mannetje kunnen staan."

Beide handen

Op de vraag of zij in de toekomst iets met haar eventuele titel wil gaan doen, antwoordt ze: "Het was niet mijn doel, maar als ik de kans krijg pak ik hem met beide handen aan."

De komende maanden staan er voor de Stolwijke nog diverse activiteiten op de rol. Welke precies is voor alle miss-kandidaten nog een verassing. Tot aan de finale, in april of mei van 2017, heeft Isabelle nu de taak om de verkiezing en vooral zichzelf natuurlijk zoveel mogelijk te promoten.

"Ik hoop dan ook dat veel mensen de Facebookpagina 'Finaliste Miss Benelux 2017 Isabelle Meijer' liken", besluit ze wervend.

Adri Verhoeven