• Het team maakt zich op voor de spinningmarathon.
• Het team maakt zich op voor de spinningmarathon. Foto: wijntjesfotografie.nl

Spinningmarathon 'Poco Loco la Bici'

bergambacht • Met onder andere een spinningmarathon probeert Alpe d'HuZes-team 'Poco Loco la Bici' zoveel mogelijk geld bij elkaar te krijgen voor het goede doel.

Johan de Langen (Ammerstol), Nathalie Leenders en Willem den Braber (beiden uit Schoonhoven) vormen het team. Eerstgenoemden willen op 1 juni 2017 zo vaak mogelijk de Alpe d'Huez beklimmen voor het goede doel; Willem neemt de taak van mecanicien en soigneur op zich en zorgt voor de nodige support.

Op zaterdag 14 januari (aanvang 11.00 uur) organiseert team Poco Loco la Bici een spinningmarathon in combinatie met een loterij bij Fysio-Fitness Kees Bakker in Bergambacht. "De bedoeling was om een vier uur durende marathon te organiseren, maar het is inmiddels uitgebreid tot zes uur", meldt Nathalie. "Mooi, want zes staat uiteraard symbool voor de Alpe d'HuZes." Voor liefhebbers zijn nog een paar spinningplekjes vrij, maar iedereen is deze dag welkom. "De prijzen voor de loterij zijn gesponsord door de lokale winkeliers van Schoonhoven en Bergambacht. Als hoofdprijs is zelfs een ballonvaart voor twee personen beschikbaar, die wordt gesponsord door Sortimo Nederland BV. Tevens worden er deze dag lekkernijen bij de koffie/thee verkocht, dus kom vooral even kijken", hoopt Nathalie op veel support.

De reden van hun deelname aan Alpe d'HuZes is dat Johan en Nathalie van dichtbij hebben meegemaakt wat kanker met iemand kan doen. "Al een aantal jaar loop ik met het idee om op een sportieve manier mijn bijdrage te leveren in de strijd tegen deze ziekte. Helaas was het er door eigen gezondheidsproblemen nog niet eerder van gekomen. Toen een vriend van ons in mei, na een strijd van bijna twee jaar, overleed aan kanker, was het voor mij duidelijk: 'nu ga ik meedoen aan Alpe d'HuZes'. Mijn gezondheid laat het toe, dus grijp ik deze kans met beide handen aan." De spinningmarathon is niet de enige activiteit die het team wil organiseren. "Zo zijn we een fietstoertocht aan het voorbereiden, die eind maart dan wel begin april zal plaatsvinden." Voor meer informatie en/of donaties: www.deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/pocolocolabici