• Bloemen voor de jubilarissen.
• Bloemen voor de jubilarissen.

Jubilerend PCOB huldigt leden

schoonhoven • Afgelopen week was het dertig jaar geleden dat in Schoonhoven de plaatselijke afdeling van de Protestants Christelijke Ouderen Bond (PCOB) werd opgericht.

Dit jubileum werd dinsdagmiddag gevierd in De Ark, waar de afdeling elke maand haar ledenbijeenkomst houdt.

Muzikale medewerking aan deze mijlpijl werd verleend door het ensemble 'Die mooie molen' uit Hellevoetsluis.

Bloemen

Opmerkelijk was dat er nog twee leden aanwezig waren, die deel uitmaakten van het eerste bestuur in 1986. Dat waren de dames J. Pluut-van der Sijde en M. de Rek-Fransen. Zij kregen van het bestuur een fraai boeket bloemen.

De afdeling van de PCOB werd destijds opgericht om op te komen voor de belangen van de ouderen.

Nodig

Dat dat nog steeds nodig is, geeft de huidige voorzitter Remke van der Heide aan: "Zowel op landelijk als op plaatselijk niveau willen ouderen worden gehoord door de politiek. De laatste jaren hebben we met steeds hogere kosten te maken gekregen, terwijl onze koopkracht duidelijk is achtergebleven bij die van de werkende bevolking. Daarom voeren de bonden landelijk een stevige lobby naar de politiek."

Vervolgens: "Maar ook in onze eigen gemeente kaarten wij allerlei zaken met betrekking tot zorg, wonen en welzijn aan bij wethouder Lavinja Sleeuwenhoek, met wie wij twee keer per jaar een goed overleg hebben."

Pieter van der Laan