• Ammerstol legde het af tegen Haastrecht.
• Ammerstol legde het af tegen Haastrecht. Foto: wijntjesfotografie.nl

Haastrecht de baas in Ammerstol

ammerstol • Haastrecht won zondag eenvoudig met 1-5 van een zwak verdedigend Ammerstol. De Haastrechters leiden nu met 10 punten uit vier duels in de stand om de tweede periodetitel.

De thuisploeg begon sterk en had pech dat Haastrecht-doelman Rob de Wit in de eerste minuut met een katachtige redding een inzet van Twan Schmidt tot hoekschop verwerkte. Daarna trad de defensie van Ammerstol diverse keren niet adequaat op, waar Rik Nap, Kelvin Poot en Stephan Bakker binnen het half uur doeltreffend van profiteerden. Op het snelle Haastrechtse spel over de vleugels had Ammerstol geen antwoord. Een rake kopbal van Frank de Bruyn gaf de Ammerse burger nog enige moed, want Haastrecht zakte in en werd slordig.

"Ik hamerde er in de rust nog op, dat de 1-4 snel moest vallen," gaf Haastrecht-trainer Jack Harmsen na afloop aan. "Het is hier altijd lastig voetballen. In ons kampioensjaar verloren we in Ammerstol met 2-1."

Ammerstol ging op zoek naar de gelijkmaker, maar het spitsenduo Schmidt/ De Bruyn liep vaak tevergeefs op lukraak naar voren getrapte ballen. De jonge Haastrechtse aanvaller Kelvin Poot, die bij vlagen sublieme acties had, was dichtbij de verlossende vierde treffer, maar paal en lat stonden in de weg.

Pas in de slotfase kon Harmsen na goals van de hard werkende Bakker en Joeri Stauthamer – net als Poot pas 19 jaar - rustig plaats nemen op de bank. "Jammer dat we gemakzuchtig werden," was hij niet geheel tevreden. "Gelukkig gaven we weinig kansen weg."