• Jan van Dam in actie.
• Jan van Dam in actie. Foto: wijntjesfotografie.nl

OTTV handhaaft zich in derde klasse

ouderkerk a/d ijssel • De tafeltennissers van OTTV/Gulden Krakeling hebben het vege lijf gered.

Door een ruime 9-1 zege op PITT '75 in de laatste wedstrijd van de najaarscompetitie handhaafde het Ouderkerkse team zich in de derde klasse.

De ruime overwinning in sporthal De Drie Manenen in Ouderkerk was nodig om nog een kans te maken op de (veilige) vierde plaats in de poule. Vooraf was er reeds enig optimisme in het Ouderkerkse kamp, omdat werd aangetreden tegen de nummer laatst in de poule. Dat optimisme werd ook nog eens aangewakkerd door het feit dat de tegenstander uit Capelle aan den IJssel met een invaller aantrad. Niet geheel terecht bleek later, want juist deze speler zorgde voor het enige wedstrijdpunt bij de Capellenaren.

De eerste twee partijen werden nipt in vijf sets gewonnen, maar daarna liepen de Ouderkerkers soepel uit naar een 5-0 voorsprong. In de zesde partij namen de voorzitters van de beide verenigingen het tegen elkaar op met het enige verliespunt tot gevolg. Daarna waren alle punten voor OTTV/Gulden Krakeling. Uiteindelijk won Jan van Dam drie enkelspelen en samen met Jan Willem van den Bosch het dubbelspel. Koos Derwort won twee enkelspelen en pakte zijn derde punt door het betere sloopwerk en opgave van zijn tegenstander. Van den Bosch won twee enkelspelen. Omdat de naaste concurrent slechts vier punten pakte in zijn laatste wedstrijd eindigde OTTV/Gulden Krakeling op de vierde plaats in de poule.

"Dat betekent dat in de voorjaarscompetitie weer kan worden aangetreden in de derde klasse. Daarmee is onze doelstelling bereikt", stelde OTTV'er Jan van Dam tevreden vast.