Thor toont karakter tegen Leython

bergambacht • Het herenteam van Thor toonde karakter door concurrent Leython met 0-4 te verslaan.

Na de zwakke resultaten tegen RVV was de maximale score in Leiden een enorme opsteker.

"We hebben gevochten als leeuwen", zei speler-coach Jurri Jan Rijkaart. "Corné Kortlever speelde prima op de diagonaal. Dit resultaat hadden we hard nodig." Thor steeg door deze overwinning naar de tweede plek in de promotieklasse.

VC Krimpen

City Lens Krimpen haalde opnieuw uit in de eerste divisie B. De mannen van trainer/coach Wim Bruijn versloegen vv Utrecht met 4-0. In sporthal De Boog liep het van een leien dakje. De setstanden waren 25-19, 25-20, 25-20 en 25-14. VC Krimpen staat nu op de derde plaats. Op 17 december staat de confrontatie met koploper VCV uit Veenendaal op het programma.

De Krimpense dames volgden het goede voorbeeld en wonnen met 4-0 van Hou Stand.

Voleco

Ook bij Voleco was de stemming opperbest. De heren versloegen WHV uit Asperen met 3-1 en dames kopieerden deze uitslag. Zij wonnen eveneens met 3-1 van WHV.

De Ouderkerkse heren verloren de eerste set met 18-25, maar schrokken toen wakker: 25-23, 26-24 en 25-13. Bij de dames verliep de wedstrijd in omgekeerde volgorde. Na driemaal setwinst werd de vierde set prijsgegeven met minimaal verschil: 24-26.

DOS

Het Schoonhovense DOS incasseerde twee nederlagen. De heren gingen kansloos onderuit bij Majella in Utrecht: 3-1. De dames moesten in Delft zelfs een 4-0 verlies slikken bij Kratos '08.