Schoonhoven in blessuretijd langszij

schoonhoven • De jeugdige Allesandro Rooken was goud waard voor Schoonhoven. De A-junior zorgde in de 94ste minuut voor de gelijkmaker tegen koploper Lugdunum: 2-2.

Trainer Wim Eilander was blij met het niet meer verwachte punt. "Leuk voor dat ventje en prima voor het team. Het was echt de allerlaatste actie van de wedstrijd. Allesandro reageerde snel nadat de bal bij een vrije trap voor zijn voeten kwam. Hij schoot 'm meteen binnen."

Schoonhoven kon gezien de stand op de ranglijst het punt goed gebruiken, want concurrent Linschoten won verrassend met 1-2 van WDS. Komende week staat Linschoten-Schoonhoven op het programma.

De blauw-witten speelden vooral een sterke eerste helft. Tegenstander Lugdunum trad zonder ex-prof Tim de Cler aan en dat was een aderlating voor de ploeg uit Leiden. Niettemin kwamen de bezoekers bij hun eerste goede aanval op voorsprong. Doelman Sjef van Vugt had daarvoor nog geen schot onschadelijk hoeven te maken, maar kon toen de bal uit het net halen.

Schoonhoven kwam door een fraaie pegel van Sharoum Omary in de 42ste minuut op gelijke hoogte: 1-1. Daarna had Amine Karroum de 2-1 op zijn schoen, maar hij kwam centimeters te kort.

In de tweede helft was Lugdunum de bovenliggende partij. Na de 1-2 hadden de bezoekers het karwei kunnen en moeten afmaken, maar zij stuitten op Schoonhoven-doelman Van Vugt. De vreugde was groot dat het verzet in blessuretijd alsnog de 2-2 opleverde. Trainer Wim Eilander is in gesprek met het bestuur over een vierde seizoen bij VV Schoonhoven. "Ik heb een goede klik met de spelers en het bestuur. Als de relatie goed is, is er volgens mij geen reden om die te beëindigen."