Afbeelding

Kringloopspullen inleveren bij gemeentewerf

lopik • Op de gemeentewerf in Lopik staat sinds kort een container van KringLopik. Inwoners van de gemeente Lopik kunnen hier hun kleding, meubels en andere spullen inleveren die overbodig zijn geworden maar eventueel na een kleine opknapbeurt nog geschikt zijn voor hergebruik.

Wethouder Van Everdingen en Michael Smith van KringLopik namen de container afgelopen week officieel in gebruik.

De gemeente Lopik, KringLopik, WIL en de Proeftuin zijn een samenwerking gestart met het doel consumentenverspilling terug te dringen en de afvalstroom te verminderen. De container van KringLopik is in november op het terrein van de gemeentewerf geplaatst bij de elektra- en papiercontainers. De container is herkenbaar aan de sticker met het logo van KringLopik. Wethouder Van Everdingen: "Het is de bedoeling dat mensen zelf bepalen wat echt kapot is, en dus in de afvalcontainers thuishoort, en eventueel geschikt is voor hergebruik en in de container van KringLopik kan worden geplaatst."

Michael Smith is er blij mee: "Deze goederen worden op het terrein van de gemeentewerf beoordeeld door een medewerker van KringLopik en naar KringLopik gebracht. Hier zullen eventuele kleine reparaties worden verricht met behulp van cliënten van WIL of de Proeftuin. Zo krijgen kleding, meubels en andere goederen een tweede kans."


Info over dementie

lopik • Tijdens de eerste voorlichtingsbijeenkomst van 'Dementievriendelijk Lopik' –vorige week dinsdagavond- schoven fysiotherapeuten, buurtsportcoaches, medewerkers van de sportschool, apothekers, apothekersassistentes en een diëtiste aan.

Er werden diverse praktijksituaties besproken, deelnemers spraken onderling over het onderwerp en leerden van elkaar. Een aanwezige professional gaf aan dat het van groot belang is dat er multidisciplinaire samenwerking is in de zorg rondom mensen met dementie. De werkgroep Dementievriendelijk Lopik verzorgt op verzoek voorlichting. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via m.schouten@vitras.nl. Meer informatie: www.samendementievriendelijk.nl


Vrijwilligers

lopik • Vrijwilligerscentrale IJssel stein/Lopik vraagt deze week extra aandacht voor de volgende 'vacatures': Avondvierdaagse IJsselstein zoekt verkeersregelaars met certificaat; RTV 9 zoekt stagebegeleiders, een hoofdredacteur en een medewerker commerciële binnendienst. Zie ook: www.vwijl.nl