• Ibrahim Erüre reanimeerde met succes een baby.
• Ibrahim Erüre reanimeerde met succes een baby. Foto: wijntjesfotografie.nl

Ik dacht: 'Jij gaat niet dood, vriend'

rotterdam/krimpen a/d ijssel • Ibrahim Erüre was afgelopen week even een BN'er. Dankzij kordaat optreden redde de inwoner van Krimpen aan den IJssel het leven van een baby in nood.

De maandag verliep voor Ibrahim (34), roepnaam 'Ibo', anders dan normaal. Stapvoets rijdend over de Schiedamsedijk in Rotterdam ontstond er plotseling commotie. "Er was paniek rondom een auto voor me. Ik dacht eerst aan een vechtpartij, ofzo", haalt Ibrahim het bewuste moment terug. In de bewuste auto had een baby van bijna een jaar oud een hartstilstand gekregen. De vader snelde met het levenloze kindje naar de auto van Ibo. "Ik werk als logistiek medewerker van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond en reed in een brandweerwagen. Vandaar dat de man direct op mij afkwam. Ik ben gelijk tot handelen overgegaan."

Ibrahim dacht volgens eigen zeggen maar één ding: 'Jij gaat niet dood, vriend!' Je hebt nog een heel leven voor je. De reanimatie verliep met succes, al duurde het naar mijn beleving uren in plaats van seconden voordat de baby een teken van leven gaf." Eenmaal weer ademhalend werd de baby overgedragen aan de ambulance, die direct naar het ziekenhuis reed. Missie geslaagd dus. "Het laatste wat ik zag was een grote smile van de ouders. Dat deed me goed." De dagen daarna stond de telefoon niet stil: zo'n beetje alle media wilden het fijne van de geslaagde reddingsactie weten. "Het was een heel mediacircus, wel grappig om een keer mee te maken. Vooral omdat het goed afgelopen is natuurlijk, anders wordt het een heel ander verhaal."

Robert van der Hek